Πως φτιαχνω Παρακεταμολη

Η παρακεταμόλη, επίσης γνωστή ως ακεταμινοφαίνη, συντίθεται από p-αμινοφαινόλη και οξικό ανυδρίτη. Η σύνθεση περιλαμβάνει πολλά στάδια και απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και συνθήκες. Η διαδικασία ξεκινά συνήθως με την παρασκευή ενός άλατος υδροχλωρικής p-αμινοφαινόλης, το οποίο στη συνέχεια θερμαίνεται με οξικό ανυδρίτη παρουσία ενός όξινου καταλύτη, όπως το θειικό οξύ, για να σχηματιστεί ένα ακατέργαστο προϊόν. Αυτό το ακατέργαστο προϊόν καθαρίζεται στη συνέχεια μέσω μιας σειράς βημάτων κρυστάλλωσης και διήθησης για να παραχθεί καθαρή παρακεταμόλη.


Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση της σύνθεσης της παρακεταμόλης:


Παρασκευή του υδροχλωρικού άλατος της p-αμινοφαινόλης: Η p-αμινοφαινόλη διαλύεται σε υδροχλωρικό οξύ για να σχηματιστεί υδροχλωρικό άλας.


Σύνθεση ακεταμινοφαίνης: Το υδροχλωρικό άλας της p-αμινοφαινόλης θερμαίνεται με οξικό ανυδρίτη παρουσία ενός όξινου καταλύτη, όπως το θειικό οξύ, για να σχηματιστεί ένα ακατέργαστο προϊόν ακεταμινοφαίνης.


Καθαρισμός: Το ακατέργαστο προϊόν ακεταμινοφαίνης καθαρίζεται μέσω μιας σειράς σταδίων κρυστάλλωσης και διήθησης για την παραγωγή καθαρής ακεταμινοφαίνης.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για .

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments