Πως κάνω συντήρηση στην ξύλινη πέργκολα.

 


Για να συντηρήσετε μια ξύλινη πέργκολα, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

Καθαρίζετε τακτικά την πέργκολα για να απομακρύνετε τη βρωμιά, τα συντρίμμια και τυχόν δημιουργία μούχλας ή ωιδίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού και νερού για το σκοπό αυτό. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά την πέργκολα μετά τον καθαρισμό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού.

Ελέγχετε τακτικά την πέργκολα για σημάδια ζημιάς ή σήψης, όπως στρέβλωση, σχίσιμο ή ράγισμα του ξύλου. Εάν παρατηρήσετε κάποιο κατεστραμμένο ή σάπιο ξύλο, θα πρέπει να το επισκευάσετε το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε τη χειροτέρευση του προβλήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό πλήρωσης ξύλου ή στόκο ξύλου για να γεμίσετε τυχόν τρύπες ή κενά και, στη συνέχεια, να τρίψετε την επιφάνεια λείανση.

Προστατέψτε το ξύλο από τα στοιχεία της φύσης εφαρμόζοντας μια στρώση στεγανωτικού ή υδατοαπωθητικού συντηρητικού. Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί η ξήρανση και το ράγισμα του ξύλου και θα βοηθήσει επίσης να αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας και ωιδίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα στεγανωτικό ή συντηρητικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε ξύλινες πέργκολες.

Εάν η πέργκολα σας βρίσκεται σε ιδιαίτερα ηλιόλουστη ή βροχερή περιοχή, ενδέχεται να χρειαστεί να εφαρμόζετε το στεγανωτικό ή το υδατοαπωθητικό συντηρητικό πιο συχνά. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα στέγαστρο ή μια άλλη κατασκευή σκίασης για να προστατεύσετε την πέργκολα από τον ήλιο.

Εάν η πέργκολα είναι συνδεδεμένη με το σπίτι σας, φροντίστε να επιθεωρείτε τακτικά τα σημεία σύνδεσης για τυχόν σημάδια ζημιάς ή διαχωρισμού. Ενδέχεται να χρειαστεί να ενισχύσετε τα σημεία σύνδεσης με πρόσθετες βίδες ή βραχίονες για να διασφαλίσετε ότι η πέργκολα είναι σταθερά συνδεδεμένη με το σπίτι σας.

Post a Comment

0 Comments