Ποια είναι η διαφορά μεταξύ συνειδητου υποσυνείδητου και ασυνειδητου; Τι είναι η διαίσθηση και πόση σχέση έχει με τα παραπάνω;

Η συνείδηση αναφέρεται στην επίγνωση των σκέψεων, των συναισθημάτων και του περιβάλλοντος ενός ατόμου. Περιλαμβάνει τα πράγματα που ένα άτομο σκέφτεται ή στα οποία δίνει προσοχή αυτή τη στιγμή. Ο συνειδητός νους είναι το μέρος του νου που έχουμε επίγνωση και μπορούμε να ελέγξουμε.

Ο υποσυνείδητος νους είναι ένα μέρος του νου που δεν βρίσκεται επί του παρόντος στη συνειδητή επίγνωση, αλλά που μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές ενός ατόμου. Συχνά αναφέρεται ως "ασυνείδητος νους" και θεωρείται ότι είναι η πηγή των αυτόματων σκέψεων και συνηθειών ενός ατόμου.

Ο ασυνείδητος νους είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις διεργασίες στο νου που συμβαίνουν αυτόματα και δεν είναι διαθέσιμες στην ενδοσκόπηση, και περιλαμβάνουν διεργασίες σκέψης, αναμνήσεις και συσχετίσεις που δεν βρίσκονται επί του παρόντος στη συνειδητή επίγνωση. Συχνά χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τον υποσυνείδητο νου.

Η διαίσθηση είναι μια διαδικασία που συμβαίνει στο ασυνείδητο ή στο υποσυνείδητο μυαλό και περιλαμβάνει την ικανότητα να κατανοούμε κάτι ενστικτωδώς, χωρίς την ανάγκη συνειδητής συλλογιστικής. Συχνά περιγράφεται ως ένα "ένστικτο" ή μια αίσθηση ότι κάτι είναι αληθινό χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το γιατί. Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η διαίσθηση είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας και ερμηνείας πληροφοριών από το περιβάλλον από το ασυνείδητο μυαλό και ότι μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων ή την επίλυση προβλημάτων.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια και τις πιθανές παρενέργειες της μακροχρόνιας χρήσης λαμπτήρων LED απο τους ανθρώπους ; Ποιο πανεπιστήμιο τις διεξήγαγε; Ποιος τις χρηματοδότησε;;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Post a Comment

0 Comments