ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . Ολλανδια Stamppot

 


Η Ολλανδία, είναι μια χώρα της Δυτικής Ευρώπης γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση. Μερικά από τα πιο διάσημα πιάτα από την Ολλανδία περιλαμβάνουν το stamppot, το οποίο είναι ένα πλούσιο στιφάδο που παρασκευάζεται με πουρέ πατάτας και λαχανικά, και το pannekoeken, το οποίο είναι μεγάλες, λεπτές τηγανίτες που συχνά σερβίρονται με μια ποικιλία γλυκών και αλμυρών γαρνιτούρων. Ένα άλλο δημοφιλές ολλανδικό πιάτο είναι το hutspot, το οποίο είναι ένα μείγμα από πουρέ πατάτας, καρότα και κρεμμύδια. Αυτά τα πιάτα σερβίρονται συχνά με σάλτσα και κρέας, όπως λουκάνικο ή μπέικον.

Ακολουθεί μια συνταγή για stamppot που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι:


Συστατικά:


1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά (όπως καρότα, κρεμμύδια και λάχανο).

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Οδηγίες χρήσης: Για να φτιάξετε τα λαχανικά σας με τηγανιτές πατάτες, βάλτε τα στο φούρνο:


Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό.

Προσθέστε τα λαχανικά και τις πατάτες στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.

Στραγγίξτε τα λαχανικά και τις πατάτες και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.

Προσθέστε το βούτυρο και χρησιμοποιήστε έναν πολτοποιητή πατάτας για να πολτοποιήσετε τα λαχανικά και τις πατάτες μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουν λεία υφή.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

Σερβίρετε τη σταμπονιά ζεστή, με σάλτσα και κρέας ή λουκάνικο της επιλογής σας στο πλάι.

Post a Comment

0 Comments