Πως να συνδεσουμε ενα φωτοβολταικο συστημα μονοι μας(πανελ,ρυθμιστη φορτισης ,ινβερτερ)

 


Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού (Φ/Β) συστήματος περιλαμβάνει μια σειρά από βήματα και είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή και τους τοπικούς οικοδομικούς κανονισμούς κατά την εγκατάσταση του συστήματος. Ακολουθούν τα γενικά βήματα για τη σύνδεση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος:

Επιλέξτε τη θέση για τα φωτοβολταϊκά πάνελ: Επιλέξτε μια θέση για τα φωτοβολταϊκά πάνελ που δέχεται άμεσο ηλιακό φως για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και είναι απαλλαγμένη από σκίαση από δέντρα ή άλλες κατασκευές.

Εγκαταστήστε τα στηρίγματα τοποθέτησης: Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να εγκαταστήσετε τα στηρίγματα τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών πλαισίων. Τα εν λόγω στηρίγματα προσαρτώνται συνήθως στην οροφή ή σε μια δομή στήριξης στο έδαφος.

Τοποθετήστε τα φωτοβολταϊκά πάνελ: Τοποθετήστε τα φωτοβολταϊκά πάνελ στα στηρίγματα στήριξης και στερεώστε τα στη θέση τους σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εγκαταστήστε τον ελεγκτή φόρτισης: Ο ελεγκτής φόρτισης είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση της ροής της ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά πάνελ προς τη συστοιχία μπαταριών. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την εγκατάσταση του ελεγκτή φόρτισης.

Εγκαταστήστε τη συστοιχία μπαταριών: Η τράπεζα μπαταριών αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την εγκατάσταση της συστοιχίας μπαταριών και τη σύνδεσή της με τον ελεγκτή φόρτισης.

Εγκαταστήστε τον αντιστροφέα: Ο αντιστροφέας μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια συνεχούς ρεύματος (DC) που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ σε ηλεκτρική ενέργεια εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), η οποία χρησιμοποιείται στα περισσότερα σπίτια και τις επιχειρήσεις. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να εγκαταστήσετε τον αντιστροφέα και να τον συνδέσετε στην τράπεζα μπαταριών.

Συνδέστε το φωτοβολταϊκό σύστημα στον ηλεκτρικό πίνακα: Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να συνδέσετε το φωτοβολταϊκό σύστημα στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Αυτό θα επιτρέψει στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία των ηλεκτρικών σας συσκευών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να είναι μια πολύπλοκη και δυνητικά επικίνδυνη διαδικασία και συνιστάται να προσλάβετε έναν επαγγελματία εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρολογικές εργασίες.

Post a Comment

0 Comments