ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ιταλια Ναπλες Ragù Napoletano

 


Το Ragù Napoletano, επίσης γνωστό ως ναπολιτάνικο ragù, είναι μια παραδοσιακή ιταλική σάλτσα από τη Νάπολη που συνήθως παρασκευάζεται με μοσχάρι, χοιρινό και λαχανικά. Είναι μια σάλτσα που μαγειρεύεται αργά και σιγοβράζει για αρκετές ώρες, ώστε να αναπτυχθούν οι γεύσεις και να μαλακώσει το κρέας. Το Ragù Napoletano χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή πιάτων όπως τα pasta alla Napoletana, τα οποία είναι ζυμαρικά που σερβίρονται με τη σάλτσα ragù και τριμμένο τυρί. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για το Ragù Napoletano:


Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο

1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα (14,5 ουγγιές) ντομάτες σε κύβους

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1/4 φλιτζανιού πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού κρέατος

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέστε τον κιμά και το χοιρινό κρέας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει το κρέας, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το κόκκινο κρασί, τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό βοδινού κρέατος, αλάτι, μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αν χρησιμοποιείτε. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν.

Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και το κρέας να μαλακώσει.

Σερβίρετε τη σάλτσα αμέσως ή αφήστε τη να κρυώσει και αποθηκεύστε τη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Ζεσταίνετε ξανά πριν το σερβίρισμα.

Σημείωση: Αυτή είναι απλώς μια βασική συνταγή για τη Ragù Napoletano και ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες παραλλαγές αυτής της σάλτσας που περιλαμβάνουν πρόσθετα συστατικά ή έχουν ελαφρώς διαφορετικές οδηγίες.




Post a Comment

0 Comments