Πώς να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα




Εάν η τουαλέτα σας είναι βουλωμένη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να εντοπίσετε την αιτία της απόφραξης. Εάν το νερό στη λεκάνη της τουαλέτας δεν αποστραγγίζεται, είναι πιθανό η απόφραξη να βρίσκεται στην ίδια την τουαλέτα. Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα:

Χρησιμοποιήστε μια βεντούζα: Τοποθετήστε τη βεντούζα πάνω από το άνοιγμα στο κάτω μέρος της λεκάνης της τουαλέτας, φροντίζοντας να δημιουργήσει μια σφιχτή στεγανοποίηση. Στη συνέχεια, σπρώξτε το έμβολο πάνω και κάτω αρκετές φορές για να προσπαθήσετε να διαλύσετε την απόφραξη.

Χρησιμοποιήστε ένα κοχλία τουαλέτας: Ο κοχλίας τουαλέτας είναι ένα μακρύ, εύκαμπτο εργαλείο που μπορεί να εισαχθεί μέσα στην τουαλέτα για να απομακρύνει το μπλοκάρισμα. Εισάγετε τον κοχλία στην τουαλέτα, σπρώχνοντάς τον μέσα από τη στροφή του σωλήνα μέχρι να νιώσετε αντίσταση. Στη συνέχεια, στρέψτε τη λαβή του τρυπανιού για να σπάσει το μπλοκάρισμα.

Χρησιμοποιήστε βραστό νερό: Εάν η απόφραξη δεν είναι πολύ σοβαρή, μπορεί να μπορέσετε να τη διαλύσετε ρίχνοντας μια κατσαρόλα με βραστό νερό στην τουαλέτα. Προσέξτε να μην καείτε και ρίξτε το νερό αργά για να αποφύγετε το πιτσίλισμα.

Αν κανένα από αυτά τα βήματα δεν αποδώσει ή αν το νερό στη λεκάνη της τουαλέτας δεν ανεβαίνει, η απόφραξη μπορεί να βρίσκεται πιο κάτω στην αποχέτευση. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό για να διαγνώσει και να διορθώσει το πρόβλημα.

Post a Comment

0 Comments