ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . Πως να φτιαξετε Belgium sauce

 


Μια από τις πιο γνωστές σάλτσες από το Βέλγιο ονομάζεται σάλτσα Βελγίου. Αυτή η σάλτσα είναι μια πλούσια, κρεμώδης σάλτσα που παρασκευάζεται από βούτυρο, αλεύρι και γάλα και συχνά αρωματίζεται με βότανα και μπαχαρικά. 

Συνήθως χρησιμοποιείται για να ολοκληρώσει πιάτα όπως μπριζόλες, ψάρια και λαχανικά. 

Στο Βέλγιο, αυτή η σάλτσα σερβίρεται συχνά με πιάτα όπως το waterzooi, ένα παραδοσιακό βελγικό στιφάδο που παρασκευάζεται με κοτόπουλο ή ψάρι, και τις frites, οι οποίες είναι τηγανητές πατάτες βελγικού τύπου. Άλλες παραδοσιακές σάλτσες από το Βέλγιο περιλαμβάνουν τη σάλτσα andalouse, μια πικάντικη σάλτσα που παρασκευάζεται με ντομάτες, πιπεριές τσίλι και μαγιονέζα, και τη σάλτσα muccaise, μια πλούσια σάλτσα με βάση το τυρί.

Για να φτιάξετε σάλτσα Βελγίου στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι γάλα

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός

1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σχοινόπρασο

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, λιώστε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι το αλεύρι να καβουρδιστεί ελαφρά. 

Χτυπήστε σιγά σιγά το γάλα, φροντίζοντας να απομακρύνετε τυχόν σβώλους. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει, στη συνέχεια μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και την αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 5-10 λεπτά ή μέχρι να πήξει.


Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε το θυμάρι, το μαϊντανό και το σχοινόπρασο. Σερβίρετε τη βελγική σάλτσα ζεστή, πάνω από κρέας, ψάρι ή λαχανικά της επιλογής σας. Καλή όρεξη!




Post a Comment

0 Comments