Πως παράγεται το μελι-Πως καλείς τις μέλισσες να έρθουν στο μελίσσι σου;;

 



Το μέλι παράγεται από τις μέλισσες μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως επικονίαση. Οι μέλισσες συλλέγουν νέκταρ από τα λουλούδια και το αποθηκεύουν στο στομάχι τους. Το νέκταρ στη συνέχεια διασπάται σε απλά σάκχαρα μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται ενζυματική υδρόλυση. Στη συνέχεια οι μέλισσες αναμασούν το νέκταρ και το ανεμίζουν με τα φτερά τους για να εξατμιστεί το περιεχόμενό του σε νερό, αφήνοντας πίσω τους μια παχύρρευστη, παχύρρευστη ουσία γνωστή ως μέλι.

Για να προσκαλέσετε τις μέλισσες να έρθουν στην κυψέλη σας, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

Επιλέξτε μια τοποθεσία για την κυψέλη σας που να έχει καλή προσφορά ανθοφόρων φυτών και δέντρων. Οι μέλισσες χρειάζονται νέκταρ από τα λουλούδια για να παράγουν μέλι, οπότε μια τοποθεσία με ποικιλία ανθοφόρων φυτών θα είναι ιδανική.

Εγκαταστήστε μια κυψέλη στην επιλεγμένη τοποθεσία. Οι κυψέλες κατασκευάζονται συνήθως από ξύλο ή πλαστικό και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

Τοποθετήστε πλαίσια μέσα στην κυψέλη που είναι επικαλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα κεριού μέλισσας. Οι μέλισσες θα χρησιμοποιήσουν το κερί για να κατασκευάσουν τις κηρήθρες τους, όπου θα αποθηκεύσουν το μέλι που παράγουν.

Παρέχετε τροφή για τις μέλισσες με τη μορφή ζαχαρόνερου ή υποκατάστατου γύρης. Αυτό θα βοηθήσει τις μέλισσες να εγκατασταθούν στην κυψέλη και θα τους παρέχει την ενέργεια που χρειάζονται για να αρχίσουν να παράγουν μέλι.

Παρακολουθείτε τακτικά την κυψέλη για να βεβαιωθείτε ότι οι μέλισσες είναι υγιείς και ευδοκιμούν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό παρατηρώντας τη δραστηριότητα στην είσοδο της κυψέλης και ελέγχοντας τα πλαίσια για ενδείξεις παραγωγής μελιού.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να προσκαλέσετε τις μέλισσες να έρθουν στην κυψέλη σας και να αρχίσουν να παράγουν μέλι. Είναι σημαντικό να παρέχετε στις μέλισσες μια καλή τοποθεσία, μια κατάλληλη κυψέλη και την τροφή και τους πόρους που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

Στη μελισσοκομία, είναι μερικές φορές απαραίτητο να μεταφέρονται μέλισσες από μια κυψέλη σε άλλη. Αυτό γίνεται συνήθως όταν ο μελισσοκόμος πρέπει να ενοποιήσει δύο ή περισσότερες κυψέλες ή όταν μια κυψέλη είναι υπερπλήρης και πρέπει να χωριστεί σε δύο ή περισσότερες μικρότερες κυψέλες.

Ένας τρόπος μεταφοράς μελισσών από μια κυψέλη σε άλλη είναι η χρήση μιας νέας βασίλισσας. Η βασίλισσα μέλισσα είναι το κυρίαρχο θηλυκό στην κυψέλη και είναι υπεύθυνη για την ωοτοκία και τη διατήρηση της κοινωνικής δομής της αποικίας. Όταν μια νέα βασίλισσα μέλισσα εισάγεται σε μια κυψέλη, οι μέλισσες θα την ακολουθήσουν και θα δημιουργήσουν μια νέα αποικία στη νέα κυψέλη.

Για τη μεταφορά μελισσών από μια κυψέλη σε άλλη χρησιμοποιώντας μια νέα βασίλισσα μέλισσα, ο μελισσοκόμος θα πρέπει πρώτα να αγοράσει ή να εκθρέψει μια νέα βασίλισσα μέλισσα. Στη συνέχεια, ο μελισσοκόμος θα εισάγει τη βασίλισσα μέλισσα στην κυψέλη που μεταφέρεται και θα επιτρέψει στις μέλισσες να εξοικειωθούν μαζί της.

Μόλις οι μέλισσες αποδεχτούν τη νέα βασίλισσα, ο μελισσοκόμος μπορεί να μεταφέρει προσεκτικά τις μέλισσες από την παλιά κυψέλη στη νέα κυψέλη. Αυτό συνήθως γίνεται με τη μετακίνηση των πλαισίων με κηρήθρες από την παλιά κυψέλη στη νέα κυψέλη, μαζί με τις μέλισσες που είναι προσαρτημένες στα πλαίσια. Ο μελισσοκόμος μπορεί επίσης να χρειαστεί να παράσχει στις μέλισσες τροφή και νερό στη νέα κυψέλη για να τις βοηθήσει να εγκαταστήσουν την αποικία τους.

Χρησιμοποιώντας μια νέα βασίλισσα για τη μεταφορά των μελισσών από μια κυψέλη σε μια άλλη, ο μελισσοκόμος μπορεί να βοηθήσει τις μέλισσες να εγκαταστήσουν μια νέα αποικία στη νέα κυψέλη και να συνεχίσουν να παράγουν μέλι.

Post a Comment

0 Comments