ΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .Πως να φτιαξω Βελγικο Limburger

Η παρασκευή τυριού Limburger είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική εμπειρία. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και μπορεί να γίνει σε λίγα βήματα.

Συστατικά: Συστατικά: 1:


- 2 γαλόνια πλήρες γάλα

- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μεσόφιλη καλλιέργεια

- 1/4 κουταλάκι του γλυκού χλωριούχο ασβέστιο

- 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρή πυτιά

- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Οδηγίες:


1. Ζεστάνετε το γάλα στους 30°C.


2. Προσθέστε τη μεσόφιλη καλλιέργεια και ανακατέψτε για 1 λεπτό.


3. Προσθέστε το χλωριούχο ασβέστιο και ανακατέψτε για 1 λεπτό.


4. Προσθέστε την πυτιά και ανακατέψτε για 1 λεπτό.


5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δράσει για 1 ώρα.


6. Κόψτε το τυρόπηγμα σε κύβους 1/2 ίντσας.


7. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.


8. Ζεστάνετε το τυρόπηγμα στους 38°C (100°F).


9. Ανακατέψτε για 15 λεπτά.


10. Στραγγίστε τον ορό γάλακτος και αφήστε το τυρόπηγμα να παραμείνει για 5 λεπτά.


11. Τοποθετήστε το τυρόπηγμα σε ένα σουρωτήρι με επένδυση από τυρομάντιλο και πιέστε το για 1 ώρα.


12. Τοποθετήστε το τυρί σε ένα μπολ και προσθέστε το αλάτι.


13. Ανακατέψτε το αλάτι στο τυρί και πλάστε το σε στρογγυλό σχήμα.


14. Τοποθετήστε το τυρί σε ένα καλούπι με επένδυση από τυρομάντιλο και πιέστε το για 12 ώρες.


15. Αφαιρέστε το τυρί από το καλούπι και τοποθετήστε το σε διάλυμα άλμης για 12 ώρες.


16. Αφαιρέστε το τυρί από την άλμη και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα για 2 εβδομάδες.


17. Τοποθετήστε το τυρί σε δοχείο με επένδυση από τυρομάντηλο και παλαιώστε το για 3 μήνες.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το πως οι σκέψεις επιδρούν στα κύτταρα μας;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments