Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το πως οι σκέψεις επιδρούν στα κύτταρα μας;

Υπάρχουν ορισμένα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία των κυττάρων μας και τη συνολική σωματική μας υγεία. Το νευρικό σύστημα και το ενδοκρινικό σύστημα, τα οποία ρυθμίζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, συνδέονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων μας.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ορισμένες σκέψεις και συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν την απελευθέρωση ορμονών και άλλων χημικών ουσιών στο σώμα που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία των κυττάρων. Για παράδειγμα, το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα έχουν συνδεθεί με την απελευθέρωση ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, οι οποίες μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα και να συμβάλλουν στη φλεγμονή. Από την άλλη πλευρά, οι θετικές σκέψεις και τα συναισθήματα έχουν συνδεθεί με την απελευθέρωση χημικών ουσιών όπως η ωκυτοκίνη και οι ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα και να προάγουν την επούλωση.

Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πλήρως τους τρόπους με τους οποίους οι σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία των κυττάρων, αλλά είναι σαφές ότι η ψυχική μας κατάσταση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική σωματική μας υγεία και ευεξία.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για 5 συνταγές κετο.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments