Πώς να φτιάξετε μια Rocket Stove από ένα κουτάκι καφέ για εκτακτη αναγκη

Η σόμπα Rocketν είναι μια απλή και αποτελεσματική σόμπα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα ή για βράσιμο νερού. Έχει σχεδιαστεί για να καίει αποτελεσματικά τα καύσιμα και να παράγει ελάχιστο καπνό, καθιστώντας την καλή επιλογή για μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους ή σε περιπτώσεις όπου τα καύσιμα είναι περιορισμένα. Ακολουθεί ένα σεμινάριο για το πώς να φτιάξετε μια σόμπα Rocket από ένα κουτάκι καφέ:

Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Ένα μεγάλο κουτάκι καφέ ή παρόμοιο μεταλλικό δοχείο

Ένα μικρότερο κουτί καφέ ή μεταλλικό δοχείο που να χωράει μέσα στο μεγαλύτερο

Μεταλλικό σύρμα ή συρματόπλεγμα

Μεταλλικό φύλλο ή κονσέρβα με αφαιρεμένο το ένα άκρο

Άμμος ή χώμα

Κόψτε το μικρότερο κουτί καφέ ή το μεταλλικό δοχείο στη μέση κατά μήκος. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως δίσκος καυσίμου για τη σόμπα Rocket.

Τοποθετήστε το δίσκο καυσίμου μέσα στο μεγαλύτερο δοχείο καφέ ή μεταλλικό δοχείο.

Κόψτε μια μικρή τρύπα στον πυθμένα του μεγαλύτερου δοχείου καφέ ή του μεταλλικού δοχείου, ακριβώς πάνω από το δίσκο καυσίμου. Αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή αέρα για τη σόμπα Rocket.

Κόψτε μια μικρή τρύπα στο πλάι του μεγαλύτερου δοχείου καφέ ή του μεταλλικού δοχείου, κοντά στην κορυφή. Αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως εξάτμιση για τη σόμπα Rocket.

Τοποθετήστε το μεταλλικό φύλλο ή το μεταλλικό δοχείο με το ένα άκρο αφαιρεμένο πάνω από την κορυφή του μεγαλύτερου δοχείου καφέ ή του μεταλλικού δοχείου, σχηματίζοντας μια καμινάδα. Βεβαιωθείτε ότι η καμινάδα είναι αρκετά ψηλή ώστε να επιτρέπει επαρκές ρεύμα.

Τοποθετήστε το συρματόπλεγμα ή το μεταλλικό σύρμα πάνω από τις οπές στον πυθμένα και στο πλάι του μεγαλύτερου δοχείου καφέ ή του μεταλλικού δοχείου. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί ο δίσκος καυσίμου στη θέση του και θα αποτρέψει την πτώση της άμμου ή του χώματος.

Γεμίστε το χώρο μεταξύ του δίσκου καυσίμου και του μεγαλύτερου δοχείου καφέ ή του μεταλλικού δοχείου με άμμο ή χώμα. Αυτό θα βοηθήσει στη μόνωση της σόμπας και θα βελτιώσει την απόδοση της καύσης.

Για να χρησιμοποιήσετε τη σόμπα πυραύλων, προσθέστε μικρά ξύλα ή κλαδιά στο δίσκο καυσίμων και ανάψτε τα. Καθώς το καύσιμο καίγεται, θα θερμάνει την καμινάδα, προκαλώντας ένα ρεύμα που θα τραβήξει αέρα από την κάτω οπή και θα βγάλει τον καπνό από την πλαϊνή οπή. Η θερμότητα από την καμινάδα θα είναι αρκετή για να μαγειρέψετε φαγητό ή να βράσετε νερό.

Σημειώστε ότι είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν εργάζεστε με τη φωτιά και να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες ασφαλείας όταν χρησιμοποιείτε μια σόμπα Rocket

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για DIY μπουκάλι επιβίωσης αλατόνερου (συμπαγές κιτ αφαλάτωσης.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments