DIY μπουκάλι επιβίωσης αλατόνερου (συμπαγές κιτ αφαλάτωσης)

)

Η απόσταξη είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του νερού με τον διαχωρισμό των ακαθαρσιών και των μολυσματικών ουσιών από το νερό μέσω εξάτμισης και συμπύκνωσης. Ακολουθεί ένας απλός οδηγος για το πώς να φτιάξετε ένα DIY μπουκάλι επιβίωσης με αλατόνερο χρησιμοποιώντας την απόσταξη:

Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Μια μεγάλη κατσαρόλα ή δοχείο

Ένα μικρότερο δοχείο που μπορεί να χωρέσει μέσα στην κατσαρόλα (όπως ένα γυάλινο βάζο ή μπολ)

Ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα ή ένα φίλτρο καφέ

Ένα λαστιχάκι

Αλατόνερο

Τοποθετήστε το μικρό δοχείο μέσα στη μεγάλη κατσαρόλα ή το μεγάλο δοχείο.

Τοποθετήστε το πανί ή το φίλτρο καφέ πάνω από την κορυφή του μικρού δοχείου και στερεώστε το στη θέση του με το λαστιχάκι.

Γεμίστε τη μεγάλη κατσαρόλα ή το μεγάλο δοχείο με θαλασσινό νερό, φροντίζοντας το μικρό δοχείο να είναι πλήρως βυθισμένο.

Ζεστάνετε το νερό στη μεγάλη κατσαρόλα ή στο μεγάλο δοχείο μέχρι να αρχίσει να βράζει. Καθώς το νερό βράζει, ο ατμός θα ανέβει και θα περάσει μέσα από το ύφασμα ή το φίλτρο καφέ.

Καθώς ο ατμός περνάει μέσα από το φίλτρο, θα συμπυκνωθεί και θα συγκεντρωθεί στο μικρό δοχείο. Το νερό που θα συγκεντρωθεί θα είναι καθαρό και απαλλαγμένο από ακαθαρσίες.

Αφήστε το νερό να κρυώσει πριν το πιείτε.

Σημειώστε ότι αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση σε κατάσταση επιβίωσης, καθώς δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση για τον καθαρισμό του νερού. Είναι σημαντικό να έχετε μια αξιόπιστη πηγή καθαρού πόσιμου νερού σε κάθε κατάσταση επιβίωσης.

Δειτε ενα βιντεο με λιγο διαφορετικη προσεγγιση για λειτουργια απόσταξης-αφαλατωσης

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για DIY πυρσός υδρογόνου οξυγόνου χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση νερού πώς να το κάνετε.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments