Πως γίνεται η εξαγωγη του μελιου απο τις κηρήθρες

πως γίνεται η εξαγωγη του μελιου απο τις κηρήθρες

Το μέλι συνήθως εξάγεται από τις κηρώδεις κηρήθρες μιας κυψέλης με τη χρήση ενός μελιτοεξαγωγέα. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που περιστρέφει την κηρήθρα σε ένα κυλινδρικό δοχείο, χρησιμοποιώντας φυγόκεντρο δύναμη για να διαχωρίσει το μέλι από την κηρήθρα.

Για την εξαγωγή του μελιού από την κηρήθρα, η κηρήθρα τοποθετείται πρώτα σε έναν εξαγωγέα μελιού και ο εξαγωγέας τίθεται σε λειτουργία. Η περιστροφική κίνηση του εκχυλιστήρα προκαλεί την εκτόξευση του μελιού από την κηρήθρα στον πυθμένα του εκχυλιστήρα, όπου μπορεί να συλλεχθεί.

Μετά την εξαγωγή του μελιού, η κηρήθρα συνήθως επιστρέφεται στην κυψέλη για να καθαριστεί από τις μέλισσες και να γεμίσει με νέκταρ. Η κενή κηρήθρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να χτίσουν οι μέλισσες νέα κηρήθρα.

Το μέλι μπορεί επίσης να εξαχθεί από την κηρήθρα συνθλίβοντας και φιλτράροντας την κηρήθρα ή λιώνοντας την κηρήθρα και φιλτράροντας το μέλι μέσα από τυρομάντιλο ή κόσκινο με λεπτό πλέγμα. Αυτές οι μέθοδοι είναι γενικά λιγότερο αποτελεσματικές από τη χρήση μελιτοεξαγωγέα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος μελιτοεξαγωγέας.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Ποια είναι η διαφορά μεταξύ συνειδητου υποσυνείδητου και ασυνειδητου; Τι είναι η διαίσθηση και πόση σχέση έχει με τα παραπάνω;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments