Πως μπορώ να ηρεμήσω και να καταλαγιάσω ένα σκανδαλιάρικο παιδί που μου έχει πάρει τον αέρα



Ακολουθούν μερικές στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ηρεμήσετε ένα άτακτο παιδί:

Κάντε ένα διάλειμμα: Αν αισθάνεστε συγκλονισμένοι, μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε ένα διάλειμμα από την κατάσταση. Αυτό μπορεί να σας δώσει λίγο χρόνο για να ανασυνταχθείτε και να επιστρέψετε με πιο καθαρό μυαλό.

Χρησιμοποιήστε θετική ενίσχυση: Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στον έπαινο του παιδιού για την καλή του συμπεριφορά, αντί να επικρίνετε απλώς την κακή του συμπεριφορά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε πιο θετική συμπεριφορά στο μέλλον.

Θέστε σαφή όρια: Μπορεί να είναι χρήσιμο να καθιερώσετε σαφείς κανόνες και όρια για τη συμπεριφορά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί να καταλάβει τι αναμένεται από αυτό και μπορεί να μειώσει την κακή συμπεριφορά.

Παραμείνετε ήρεμοι: Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και να αποφύγετε να απογοητευτείτε ή να θυμώσετε. Τα παιδιά συχνά μιμούνται τα συναισθήματα των ενηλίκων γύρω τους, οπότε αν παραμείνετε ήρεμοι, μπορεί να είναι πιο πιθανό να ηρεμήσουν και εκείνα.

Προσφέρετε εναλλακτικές λύσεις: Εάν το παιδί επιδίδεται σε κακή συμπεριφορά επειδή αναζητά την προσοχή ή προσπαθεί να βρει κάτι να κάνει, προσπαθήστε να του προσφέρετε εναλλακτικές δραστηριότητες που είναι πιο εποικοδομητικές.

Αναζητήστε εξωτερική βοήθεια: Εάν η κακή συμπεριφορά είναι επίμονη και δυσκολεύεστε να τη διαχειριστείτε μόνοι σας, σκεφτείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας ή ενός εκπαιδευτή γονέων. Αυτοί μπορούν να παρέχουν πρόσθετες στρατηγικές και υποστήριξη.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως γίνεται να σπάσω κωδικό σε ένα πρόγραμμα μεγάλης ασφαλείας με απλούς τρόπους.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments