Πως γίνεται να σπάσω κωδικό σε ένα πρόγραμμα μεγάλης ασφαλείας με απλούς τρόπους



Το σπάσιμο ενός κωδικού πρόσβασης σε ένα πρόγραμμα υψηλής ασφάλειας μπορεί να είναι δύσκολο έργο, αλλά υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να το κάνετε. 

Ο πρώτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια επίθεση ωμής βίας (brute force attack). Αυτό περιλαμβάνει τη δοκιμή κάθε δυνατού συνδυασμού χαρακτήρων μέχρι να βρεθεί ο σωστός κωδικός πρόσβασης. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο και δεν συνιστάται για προγράμματα υψηλής ασφάλειας.

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια επίθεση λεξικού (dictionary attack). Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση μιας λίστας κοινών λέξεων ή φράσεων για να προσπαθήσετε να μαντέψετε τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά δεν συνιστάται για προγράμματα υψηλής ασφάλειας, καθώς μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό.

Ο τρίτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια επίθεση με πίνακα ουράνιου τόξου (rainbow table attack0. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση μιας προ-δημιουργημένης λίστας κωδικών πρόσβασης και των αντίστοιχων κατακερματισμών τους. Αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά δεν συνιστάται για προγράμματα υψηλής ασφάλειας, καθώς μπορεί να μαντευτεί εύκολα.

Ο τέταρτος τρόπος είναι η χρήση μιας επίθεσης κοινωνικής μηχανικής (social engineering attack). Αυτό περιλαμβάνει την προσπάθεια απόκτησης πληροφοριών σχετικά με τον χρήστη από τους φίλους ή την οικογένειά του. Αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά δεν συνιστάται για προγράμματα υψηλής ασφάλειας, καθώς μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό.

Τέλος, ο πέμπτος τρόπος είναι η χρήση ενός keylogger. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός προγράμματος στον υπολογιστή του χρήστη που καταγράφει όλες τις πληκτρολογήσεις του. Αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά δεν συνιστάται για προγράμματα υψηλής ασφάλειας, καθώς μπορεί να ανιχνευθεί εύκολα.

Αυτοί είναι μερικοί από τους απλούς τρόπους για να σπάσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα πρόγραμμα υψηλής ασφάλειας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μέθοδοι δεν συνιστώνται για προγράμματα υψηλής ασφάλειας, καθώς μπορούν εύκολα να μαντέψουν ή να εντοπιστούν.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως φτιαχνω στο σπιτι μεθανιο (βιοαεριο).

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments