Πώς να αποκαταστήσετε ή να εφαρμόσετε μια ελαιοφοβική επίστρωση

 



Εισαγωγή

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό μαζί με ένα κιτ ελαιοφοβικής επίστρωσης για να αποκαταστήσετε την ελαιοφοβική επίστρωση στη συσκευή σας ή για να προσθέσετε ελαιοφοβική επίστρωση στην οθόνη ή το προστατευτικό οθόνης σας. Αυτά τα κιτ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία άλλων γυάλινων επιφανειών, όπως γυαλιά οράσεως, ρολόγια, smartwatches και άλλα.

Η επίστρωση απαιτεί 8-12 ώρες για να σταθεροποιηθεί, οπότε είναι καλύτερο να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία πριν από τον ύπνο.

Τι είναι η ελαιοφοβική επίστρωση;

Τα σύγχρονα smartphones διαθέτουν μια ελαιοφοβική (ελαιοαπωθητική) επίστρωση που προστατεύει την οθόνη, βελτιώνει την ομαλότητα και μειώνει τα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτή η επίστρωση αποτελείται από ένα λεπτό στρώμα στερεών ουσιών με βάση το φθοροπολυμερές (παρόμοιο με το τεφλόν) που είναι συνδεδεμένο με το γυαλί.

Με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση, αυτή η επίστρωση θα φθαρεί και μπορεί να παρατηρήσετε ότι τμήματα της οθόνης λιπαίνονται ή λερώνονται με δακτυλικά αποτυπώματα πιο εύκολα.

Βήμα 1 Καθαρίστε την επιφάνεια


Χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσετε καλά την επιφάνεια στην οποία σκοπεύετε να εφαρμόσετε την επίστρωση.

Σκουπίστε την οθόνη με ένα καθαρό πανί μικροϊνών.

Βήμα 2 Προετοιμάστε ένα δάχτυλο σκουπίσματος







Διαβάστε τα επόμενα τρία βήματα πριν επιχειρήσετε τη διαδικασία. Ο υγρός διαλύτης της ελαιοφοβικής επίστρωσης εξατμίζεται πολύ γρήγορα κατά την εφαρμογή, οπότε θα πρέπει να εργαστείτε γρήγορα.

Τυλίξτε το ένα δάχτυλο σε ένα κομμάτι πλαστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα σάντουιτς ή κάποιο πλαστικό περιτύλιγμα.

Θα χρησιμοποιήσετε αυτό το καλυμμένο δάχτυλο για να τρίψετε το υγρό της επίστρωσης πάνω στην οθόνη. Αυτό θα αποτρέψει το δάχτυλό σας από το να απορροφήσει το υγρό.

Βήμα 3 Εφαρμόστε την επίστρωση στην επιφάνεια


Εφαρμόστε 10-15 σταγόνες του υγρού ελαιοφοβικής επίστρωσης στην επιφάνεια.

Εάν επικαλύπτετε μια μεγάλη επιφάνεια, όπως ένα μεγάλο τηλέφωνο ή tablet, εφαρμόστε δέκα σταγόνες σε ένα τμήμα της οθόνης και εργαστείτε σε ένα τμήμα κάθε φορά.

Βήμα 4 Διανομή της επικάλυψης



Σκουπίστε με το δάχτυλό σας που είναι καλυμμένο με πλαστικό την επιφάνεια με γρήγορες, ελαφριές κινήσεις μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.

Δεν χρειάζεται να τρίβετε πολύ δυνατά - απλώς απλώνετε τα μόρια της επίστρωσης στην επιφάνεια πριν εξατμιστεί ο διαλύτης.

Εάν εφαρμόσατε το υγρό μόνο σε ένα τμήμα της επιφάνειας, επαναλάβετε τη διαδικασία εφαρμογής του υγρού και τρίψιμο στην υπόλοιπη επιφάνεια.

Βήμα 5 Δώστε χρόνο στην επίστρωση να σταθεροποιηθεί



Μην αγγίζετε την επιφάνεια για 8-12 ώρες, ώστε να μπορέσει η επίστρωση να συνδεθεί με την επιφάνεια.

Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε την επίστρωση πριν από τον ύπνο, ώστε να έχει όλη τη νύχτα για να κολλήσει.

Στη συνέχεια, μπορείτε να σκουπίσετε τυχόν υπολείμματα που παραμένουν στην οθόνη αφής με ένα καθαρό πανί μικροϊνών.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές για να μεγιστοποιήσετε πλήρως την απόδοση της ελαιοφοβικής επίστρωσης και την αντοχή του φιλμ.











Post a Comment

0 Comments