ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . Bazhe GEORGIA



 Η σάλτσα Bazhe είναι μια παραδοσιακή γεωργιανή σάλτσα από αλεσμένα καρύδια και σκόρδο. Συνήθως σερβίρεται με βραστό ή ψητό κοτόπουλο, καθώς και με διάφορα λαχανικά. Ακολουθεί μια συνταγή για την παρασκευή της σάλτσας bazhe:

Συστατικά: 1:

1 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

2 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού

2 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Σε ένα μπλέντερ ή σε ένα πολυμηχάνημα με τα τρόφιμα, συνδυάστε τα αλεσμένα καρύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το χυμό ροδιού, το νερό, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την πάπρικα και τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιείτε).

Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να σχηματίσουν μια λεία, πηχτή σάλτσα.

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να φουσκώσει.

Σερβίρετε τη σάλτσα μπάζε αμέσως ή αποθηκεύστε την στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.

Απολαύστε τη σάλτσα bazhe με βραστό ή ψητό κοτόπουλο ή χρησιμοποιήστε την για να προσθέσετε γεύση στα αγαπημένα σας λαχανικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τη χρησιμοποιήσετε ως καρύκευμα για σάντουιτς ή ως ντιπ για πατατάκια ή κράκερ.

Post a Comment

0 Comments