Σουπες του Κοσμου.Πως να φτιαξω Ash-e doogh Σουπα απο το Ιραν

 


Το Ash-e doogh είναι μια παραδοσιακή ιρανική σούπα που παρασκευάζεται με γιαούρτι, φακές και διάφορα βότανα και μπαχαρικά. Είναι μια κρεμώδης, γευστική σούπα που συχνά σερβίρεται ως ορεκτικό ή ως ελαφρύ γεύμα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για το ash-e doogh:

Συστατικά:

1 φλιτζάνι κόκκινες φακές

6 φλιτζάνια νερό

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος κουρκουμάς

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

2 φλιτζάνια απλό γιαούρτι

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

Οδηγίες:

Ξεπλύνετε τις φακές με κρύο νερό και βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό. Φέρτε σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 20-30 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.

Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε στο τηγάνι τον κουρκουμά και το κύμινο και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν.

Προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές και τα υγρά μαγειρέματος στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά. Αφήστε το να πάρει βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.

Αλατοπιπερώνετε τη σούπα με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

Ανακατέψτε το γιαούρτι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο και ζεστάνετε μέχρι να ζεσταθεί η σούπα.

Σερβίρετε το ash-e doogh ζεστό, γαρνιρισμένο με επιπλέον μυρωδικά αν θέλετε. Καλή όρεξη!

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Τυρια Του Κοσμου. Πως να φτιαξω Alpkäse, Austrian.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments