Τυρια Του Κοσμου. Πως να φτιαξω Alpkäse, Austrian Το Alpkäse είναι ένα παραδοσιακό αυστριακό τυρί που παρασκευάζεται από ακατέργαστο αγελαδινό γάλα και ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες. Είναι ένα σκληρό, ημίσκληρο τυρί με γεύση καρυδιού, ελαφρώς γλυκιά και ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Αν ενδιαφέρεστε να φτιάξετε το δικό σας τυρί Alpkäse στο σπίτι, υπάρχουν αρκετές συνταγές στο διαδίκτυο που μπορείτε να ακολουθήσετε. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικό τυρί Alpkäse:


Συστατικά: 1:

2 γαλόνια πλήρες γάλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μεσόφιλη καλλιέργεια

1/4 κουταλάκι του γλυκού χλωριούχο ασβέστιο (προαιρετικά)

1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρή πυτιά

1/2 φλιτζάνι κρύο νερό

τυρομάντιλο

κερί τυριού ή σακούλες σφράγισης κενού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα στους 88°F. Ανακατέψτε τη μεσόφιλη καλλιέργεια και το χλωριούχο ασβέστιο (εάν χρησιμοποιείτε).

Διαλύστε την πυτιά στο κρύο νερό και προσθέστε την στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν.

Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 12-24 ώρες, μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί ένα τυρόπηγμα.

Κόψτε το τυρόπηγμα σε μικρούς κύβους και ζεστάνετε το σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτάσει τους 108°F.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το τυρόπηγμα να παραμείνει για 5 λεπτά.

Στρώστε ένα σουρωτήρι με τυρομάντιλο και τοποθετήστε το πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Αδειάστε προσεκτικά το τυρόπηγμα στο σουρωτήρι. Δέστε τις άκρες του τυρομάντηλου μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια μπάλα και κρεμάστε τη μπάλα πάνω από το μπολ για να στραγγίξει για 12-24 ώρες.

Μόλις το τυρί στραγγίξει και αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση, μεταφέρετε το σε ένα δοχείο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε να παλαιώσετε το τυρί, μπορείτε να το τυλίξετε σε κερί τυριού ή σε σακούλες που κλείνουν με κενό αέρος και να το αποθηκεύσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος για αρκετούς μήνες.

Σημείωση: Αυτή η συνταγή παράγει ένα τυρί που είναι παρόμοιο σε υφή και γεύση με ένα νεαρό Alpkäse. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα πιο ώριμο Alpkäse, μπορείτε να προσαρμόσετε το χρόνο παλαίωσης για να επιτύχετε την επιθυμητή γεύση και υφή.

Post a Comment

0 Comments