Πως να φτιάξω βιολογικο αποσμητικό σώματος;;;



Η παρασκευή βιολογικού αποσμητικού σώματος στο σπίτι μπορεί να είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε την έκθεσή σας σε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται στα αποσμητικά του εμπορίου. Ακολουθεί μια συνταγή για ένα βασικό σπιτικό βιολογικό αποσμητικό σώματος:


Συστατικά: 1:


1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζάνι σκόνη από ρίζες βέλους ή άμυλο αραβοσίτου

4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (σε στερεή κατάσταση)

10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο (όπως λεβάντα, τεϊόδεντρο ή λεμόνι) για άρωμα (προαιρετικά)

Οδηγίες χρήσης: Χρησιμοποιήστε το μείγμα για να το φτιάξετε:


Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τη μαγειρική σόδα και τη σκόνη αραβοσίτου (ή το άμυλο καλαμποκιού). Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας και στην εξουδετέρωση της οσμής.


Προσθέστε το λάδι καρύδας στο ξηρό μείγμα. Το έλαιο καρύδας έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.


Εάν επιθυμείτε, προσθέστε 10-15 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας. Τα αιθέρια έλαια δεν προσθέτουν μόνο άρωμα αλλά μπορούν επίσης να έχουν πρόσθετες αντιβακτηριακές ιδιότητες. Να είστε προσεκτικοί αν έχετε ευαίσθητο δέρμα και σκεφτείτε να κάνετε ένα patch test πριν την εφαρμογή σε ολόκληρη την περιοχή της μασχάλης σας.


Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι ή ακόμα και τα χέρια σας για να διασφαλίσετε ότι το έλαιο καρύδας είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο.


Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καθαρό, αεροστεγές δοχείο, όπως ένα μικρό βάζο ή ένα άδειο δοχείο αποσμητικού.


Για να χρησιμοποιήσετε το αποσμητικό, πάρτε μια μικρή ποσότητα με τα δάχτυλά σας και απλώστε το στις μασχάλες σας. Μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετική αίσθηση από τα αποσμητικά του εμπορίου, καθώς πρόκειται για σπιτική φόρμουλα.


Σημείωση: Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό και ενώ αυτή η συνταγή λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους, μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους. Αν αντιμετωπίσετε ερεθισμό ή δυσφορία στο δέρμα, διακόψτε τη χρήση.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως επισκευάζω παλιά, σκουριασμένα σίδερα σε οικοδομές ; Τι υλικά χρειάζομαι και ποια εργαλεία;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments