Τι ειναι το DMT και που το συναντούμε στην φυση;



Η DMT (διμεθυλοτρυπταμίνη) είναι ένα φυσικό ψυχεδελικό ναρκωτικό που βρίσκεται σε ορισμένα φυτά και ζώα. Είναι δομικά παρόμοια με τη σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που παίζει ρόλο στη ρύθμιση της διάθεσης, του ύπνου και άλλων λειτουργιών. Η DMT βρίσκεται συνήθως σε φυτά ενδημικά της Νότιας Αμερικής, όπως το Psychotria viridis και το Diplopterys cabrerana, και βρίσκεται επίσης σε μικρές ποσότητες στο ανθρώπινο σώμα.


Η DMT είναι γνωστή για τις ισχυρές και έντονες επιδράσεις της, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις, μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνείδησης και μεταβαλλόμενη αίσθηση του χρόνου και του χώρου. Συνήθως καταναλώνεται με κάπνισμα ή εξάτμιση της καθαρής χημικής ουσίας, αν και μπορεί επίσης να καταναλωθεί από το στόμα σε συνδυασμό με έναν αναστολέα μονοαμινοξειδάσης (MAOI), έναν τύπο ενζύμου που εμποδίζει τη διάσπαση ορισμένων νευροδιαβιβαστών.


Η DMT ταξινομείται ως ελεγχόμενη ουσία του Πίνακα Ι στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι παράνομη η παρασκευή, η αγορά, η πώληση ή η κατοχή του φαρμάκου. Σε άλλες χώρες, το νομικό καθεστώς της DMT μπορεί να διαφέρει.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Τι είναι το σερν;Υπάρχει 2ο σερν στη μέση ανατολη;;;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments