ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . Πως να φτιαξω Γαλλικη Terrine

 Η τερίνα είναι ένα είδος γαλλικού πιάτου που μοιάζει με ρολό ή πατέ, φτιαγμένο από διάφορα κρέατα και μπαχαρικά, τα οποία μαγειρεύονται και σερβίρονται σε καλούπι για καρβέλι ή τερίνα. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για το πώς να φτιάξετε μια τερίνα στο σπίτι:

Συστατικά: 1:

2 κιλά κιμά (όπως χοιρινό, μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός, θυμάρι ή δεντρολίβανο)

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

1/4 φλιτζανιού φρυγανιά

2 αυγά, χτυπημένα

4 φέτες μπέικον

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι, τη φρυγανιά και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Πιέστε το μείγμα σε ένα ταψί για φραντζόλα ή σε μια φόρμα για τερίνα, πιέζοντας δυνατά για να το συσκευάσετε ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον πάνω από το μείγμα κρέατος.

Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο. Ψήστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία της πατάτας να φτάσει τους 160°F.

Αφαιρέστε την πατάτα από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρετε την τερίνα ζεστή ή κρύα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια και συνοδευόμενη από διάφορα καρυκεύματα ή σάλτσες.

Ελπίζω αυτή η συνταγή να σας βοηθήσει να φτιάξετε τη δική σας νόστιμη τερίν στο σπίτι!

Post a Comment

0 Comments