Σαλτσες του κοσμου. Πως να φτιαξω Sugo all'arrabbiata LAZIO, ITALY

 Η Sugo all'arrabbiata είναι μια παραδοσιακή ιταλική σάλτσα με βάση την ντομάτα που προέρχεται από την περιοχή του Λάτσιο της Ιταλίας. Παρασκευάζεται συνήθως με ώριμες ντομάτες, σκόρδο και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και είναι γνωστή για την πικάντικη γεύση της. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για sugo all'arrabbiata:

Συστατικά:

1 κιλό ζυμαρικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα (28 ουγγιές) ολόκληρες ντομάτες, λιωμένες με το χέρι

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (ή ανάλογα με τη γεύση)

αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνιρισμένα με φρέσκο βασιλικό αν θέλετε. Απολαύστε τα!

Post a Comment

0 Comments