Πως να φτιαξω Ιταλικο Speck-Tyrolean Bacon



 Το Speck είναι ένα είδος ιταλικού παστουρμά που παρασκευάζεται από χοιρινή ωμοπλάτη, η οποία καρυκεύεται με αλάτι, μαύρο πιπέρι και διάφορα βότανα και μπαχαρικά και στη συνέχεια αφήνεται να στεγνώσει για αρκετές εβδομάδες. Για να φτιάξετε speck στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Συστατικά: 1:

1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος σπόρος μάραθου

Οδηγίες:

Ξεπλύνετε τη χοιρινή ωμοπλάτη και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι και τον σπόρο μάραθου.

Τρίψτε το μείγμα καρυκευμάτων σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού ώμου, φροντίζοντας να το καλύψετε ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε τη χοιρινή ωμοπλάτη σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες, γυρίζοντας τη σακούλα μια φορά την ημέρα για να ανακατανέμεται το καρύκευμα.

Μετά από 3 ημέρες, αφαιρέστε τη χοιρινή ωμοπλάτη από τη σακούλα και κρεμάστε την σε δροσερό, ξηρό μέρος για να στεγνώσει για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Το καλύτερο μέρος για να κρεμάσετε τη χοιρινή ωμοπλάτη είναι ένα κελάρι ή υπόγειο, όπου η θερμοκρασία είναι περίπου 55-65°F και η υγρασία χαμηλή.

Μετά από 2 εβδομάδες, το σπαθί θα πρέπει να έχει ωριμάσει πλήρως και να είναι έτοιμο για κατανάλωση. Κόψτε το σε λεπτές φέτες και χρησιμοποιήστε το σε πιάτα ζυμαρικών, πίτσες ή ως επικάλυψη για σαλάτες ή σάντουιτς. Απολαύστε το!

Σημείωση: Ο χρόνος ξήρανσης του speck μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντός σας. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο από 2 εβδομάδες για να ωριμάσει πλήρως. Μπορείτε να ελέγξετε αν το speck είναι έτοιμο κόβοντας ένα μικρό κομμάτι και τηγανίζοντάς το σε ένα τηγάνι. Αν έχει ωριμάσει πλήρως, θα είναι σταθερή και δεν θα απελευθερώνει υγρά όταν μαγειρεύεται.

Post a Comment

0 Comments