Σαλτσες του Κοσμου .Πως να φτιαξω Mắm nêm, VIETNAM

Το Mắm nêm είναι ένα παραδοσιακό καρύκευμα από το Βιετνάμ που παρασκευάζεται από ζυμωμένα ψάρια και αλάτι. Χρησιμοποιείται για να προσθέσει γεύση σε διάφορα πιάτα, όπως ψητά κρέατα, ζυμαρικά και λαχανικά. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή mắm nêm στο σπίτι:

Συστατικά: 1:

500 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα μικρά ψάρια (όπως γαύρος, σαρδέλες ή ρέγγες).

150-200 γραμμάρια αλάτι

1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)

Οδηγίες χρήσης: Για την προετοιμασία του φαγητού, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να το φτιάξετε:

Καθαρίστε και ξεκοιλιάστε τα ψάρια και, στη συνέχεια, στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.

Τοποθετήστε τα ψάρια σε ένα μεγάλο βάζο ή δοχείο με σφιχτό καπάκι.

Προσθέστε το αλάτι και τα κόκκινα τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) στο βάζο και, στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα ψάρια.

Σφραγίστε το βάζο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1-2 εβδομάδες ή μέχρι τα ψάρια να υποστούν πλήρη ζύμωση. Φροντίστε να ανοίγετε το βάζο κάθε μέρα για να απελευθερώνονται τα αέρια που παράγονται κατά τη ζύμωση.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ζύμωσης, το mắm nêm είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει! Παρακαλώ ενημερώστε με αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αν χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση για την παρασκευή του mắm nêm.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως επισκευάζω παλιά, σκουριασμένα σίδερα σε οικοδομές ; Τι υλικά χρειάζομαι και ποια εργαλεία;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments