Πως να φτιαξω μια Rocket Stove

Η Rocket Stove είναι ένας τύπος σόμπας που έχει σχεδιαστεί για να είναι αποδοτική, συμπαγής και εύκολη στη χρήση. Χρησιμοποιεί μικρή ποσότητα ξύλου ή άλλου καυσίμου βιομάζας για να μαγειρέψει φαγητό ή να ζεστάνει νερό και χρησιμοποιείται συχνά σε περιπτώσεις όπου η πρόσβαση σε άλλες πηγές καυσίμων είναι περιορισμένη ή όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Ακολουθούν τα γενικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε μια Rocket Stove:

Συγκεντρώστε υλικά: Θα χρειαστείτε ένα μεταλλικό βαρέλι ή δοχείο, κάποιο μεταλλικό σωλήνα ή σωλήνα, μια μεταλλική σχάρα ή επιφάνεια μαγειρέματος, και οποιαδήποτε άλλα υλικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τη σόμπα σας (όπως μόνωση, τούβλα κ.λπ.). Θα χρειαστείτε επίσης διάφορα εργαλεία, όπως πριόνι, τρυπάνι, λειαντήρα και διάφορα εργαλεία χειρός.

Κόψτε το τύμπανο ή το δοχείο: Χρησιμοποιώντας ένα πριόνι ή άλλο εργαλείο κοπής, κόψτε το τύμπανο ή το δοχείο στη μέση κατά μήκος. Φροντίστε να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό και να ακολουθείτε τις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά εργαλεία.

Καθαρίστε το εσωτερικό του τυμπάνου ή του δοχείου: Χρησιμοποιήστε έναν λειαντήρα ή γυαλόχαρτο για να αφαιρέσετε τυχόν τραχιές άκρες ή γρέζια από το εσωτερικό του τυμπάνου ή του δοχείου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη βούρτσα ή μια ξύστρα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή σκουριά.

Τοποθετήστε τη σχάρα ή την επιφάνεια μαγειρέματος: Μετρήστε και σημειώστε τη θέση όπου θέλετε να εγκαταστήσετε τη σχάρα ή την επιφάνεια μαγειρέματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι και βίδες για να στερεώσετε τη σχάρα ή την επιφάνεια μαγειρέματος στο εσωτερικό του τυμπάνου ή του δοχείου.

Εγκαταστήστε το σωλήνα ή τη σωλήνωση: Μετρήστε και σημειώστε τη θέση όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το σωλήνα ή τη σωλήνωση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι και βίδες για να στερεώσετε το σωλήνα ή τη σωλήνωση στο εσωτερικό του τυμπάνου ή του δοχείου. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να επιτρέπει τη ροή του καπνού μέσα από τη σόμπα.

Προσαρμόστε τη σόμπα: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη σόμπα πυραύλων σας προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως μόνωση για να βοηθήσετε στη διατήρηση της θερμότητας, μια πόρτα για την προσθήκη καυσίμων ή μια καμινάδα για να βοηθήσετε στον εξαερισμό του καπνού. Μπορείτε επίσης να βάψετε ή να τελειώσετε τη σόμπα με όποιον τρόπο θέλετε.

Χρησιμοποιήστε τη σόμπα με ασφάλεια: Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τη σόμπα πυραύλων σας, φροντίστε να ακολουθήσετε τις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας και να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε ατυχήματα και τραυματισμούς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το άναμμα της σόμπας και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και φροντίστε να παρακολουθείτε το θερμόμετρο μαγειρέματος για να βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας μαγειρεύεται σε ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πώς να φτιάξετε ένα καπνιστήριο με δεξαμενή προπανίου.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments