Πώς να καθαρίσετε έναν κακόβουλο ιό από το κινητό σας




Οι κακόβουλοι ιοί μπορεί να είναι επιβλαβείς για την κινητή συσκευή σας και θα πρέπει να αφαιρούνται το συντομότερο δυνατό. Για να καθαρίσετε έναν κακόβουλο ιό από την κινητή συσκευή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ξεκινήστε κάνοντας επανεκκίνηση της κινητής συσκευής σας σε Ασφαλή λειτουργία. Αυτό θα αποτρέψει την εκτέλεση εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών και θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε τον ιό πιο εύκολα.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της κινητής συσκευής σας και αναζητήστε τυχόν ύποπτες εφαρμογές που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα. Αν βρείτε κάποια, απεγκαταστήστε την αμέσως.

Αφού απεγκαταστήσετε τυχόν ύποπτες εφαρμογές, εκτελέστε σάρωση ιών στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη εφαρμογή προστασίας από ιούς για κινητά. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε τυχόν εναπομείναντες ιούς στη συσκευή σας.

Εάν η σάρωση ιών δεν απομακρύνει τον ιό ή εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε την πηγή του ιού, ενδέχεται να χρειαστεί να επαναφέρετε την κινητή συσκευή σας στα εργοστάσιακα της δεδομενα. Αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα της συσκευής σας, οπότε φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών πληροφοριών πριν προχωρήσετε.

Μόλις καθαρίσετε την κινητή συσκευή σας από τον κακόβουλο ιό, φροντίστε να διατηρείτε ενημερωμένη την εφαρμογή προστασίας από ιούς και να κατεβάζετε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες πηγές για να αποτρέψετε μελλοντικές μολύνσεις.

Post a Comment

0 Comments