Πως να φτιάξω βιολογικο λίπασμα

 


Για να φτιάξετε οργανικό λίπασμα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Οργανική ύλη, όπως κομπόστ, κοπριά ή φύλλα. Αυτό θα παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν.

Νερό. Αυτό θα βοηθήσει στη διάσπαση της οργανικής ύλης και στη δημιουργία του λιπάσματος.

Ένα δοχείο με καπάκι. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση του οργανικού λιπάσματος καθώς διασπάται.

Για να φτιάξετε οργανικό λίπασμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Συλλέξτε την οργανική ύλη που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το λίπασμα. Αυτό μπορεί να είναι κομπόστ, κοπριά ή φύλλα. Εάν χρησιμοποιείτε κομπόστ ή κοπριά, φροντίστε να την αναμίξετε με ίσα μέρη νερού για να δημιουργήσετε έναν πολτό.

Τοποθετήστε την οργανική ύλη στο δοχείο και προσθέστε αρκετό νερό για να την καλύψετε πλήρως.

Ανακατέψτε καλά το μείγμα για να ενωθούν η οργανική ύλη και το νερό.

Τοποθετήστε το καπάκι στο δοχείο και αφήστε το να παραμείνει για αρκετές εβδομάδες. Η οργανική ύλη θα διασπαστεί και θα απελευθερώσει τα θρεπτικά συστατικά της στο νερό, δημιουργώντας ένα υγρό λίπασμα.

Μετά από αρκετές εβδομάδες, το υγρό λίπασμα θα είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στο χώμα γύρω από τα φυτά σας ή να το αραιώσετε με νερό και να το χρησιμοποιήσετε ως ψεκασμό φυλλώματος.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας οργανικό λίπασμα χρησιμοποιώντας υλικά που μπορείτε εύκολα να βρείτε στον κήπο ή την αυλή σας. Αυτό το είδος λιπάσματος είναι ασφαλές για το περιβάλλον και θα βοηθήσει τα φυτά σας να αναπτυχθούν υγιή και δυνατά.

Μια πολυ καλη λυση ειναι η εκτροφη κοκκινου σκουλικιου 

Τα κόκκινα σκουλήκια, η red wigglers είναι ένας τύπος σκουληκιού κομποστοποίησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή οργανικού λιπάσματος. Αυτά τα σκουλήκια χρησιμοποιούνται συνήθως στη βερμικοκομποστοποίηση, έναν τύπο κομποστοποίησης που χρησιμοποιεί σκουλήκια για να διασπάσει την οργανική ύλη και να δημιουργήσει πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κομπόστ.

Για να χρησιμοποιήσετε τα κόκκινα σκουλήκια για να φτιάξετε οργανικό λίπασμα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Ένα δοχείο ή κάδο. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει τα κόκκινα σκουλήκια και την οργανική ύλη που θα διασπάσουν.

Κόκκινα σκουλήκια. Αυτά μπορούν να αγοραστούν από ένα κατάστημα με είδη κηπουρικής ή κομποστοποίησης.

Οργανική ύλη. Αυτό μπορεί να είναι κομπόστ, κοπριά ή απορρίμματα τροφίμων. Τα κόκκινα σκουλήκια θα τρέφονται με την οργανική ύλη και θα τη διασπούν σε κομπόστ.

Νερό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί η οργανική ύλη υγρή και να διασπαστεί πιο γρήγορα.

Για να φτιάξετε οργανικό λίπασμα χρησιμοποιώντας κόκκινα σκουλήκια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Τοποθετήστε την οργανική ύλη στο δοχείο ή τον κάδο και προσθέστε αρκετό νερό για να την υγρανθεί.

Προσθέστε τα κόκκινα σκουλήκια στο δοχείο ή τον κάδο. Θα αρχίσουν να τρέφονται με την οργανική ύλη και να τη διασπούν σε λίπασμα.

Διατηρήστε την οργανική ύλη υγρή προσθέτοντας νερό ανάλογα με τις ανάγκες.

Μετά από αρκετές εβδομάδες, τα κόκκινα σκουλήκια θα έχουν μετατρέψει την οργανική ύλη σε κομπόστ. Αυτό το κομπόστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό λίπασμα για τα φυτά σας.

Χρησιμοποιώντας κόκκινα σκουλήκια για να φτιάξετε οργανικό λίπασμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κομπόστ που είναι ασφαλές για το περιβάλλον και θα βοηθήσει τα φυτά σας να αναπτυχθούν υγιή και δυνατά. Τα κόκκινα σκουλήκια είναι εύκολα στη φροντίδα τους και θα βοηθήσουν στη γρήγορη διάσπαση της οργανικής ύλης, καθιστώντας τα πολύτιμο εργαλείο στον κήπο.

Post a Comment

0 Comments