Πώς φτιάχνονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα




Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται δυναμοποίηση, η οποία περιλαμβάνει την αραίωση και τον χυμό (ανατάραξη) μιας ουσίας για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά αραιωμένου φαρμάκου. Η ουσία που χρησιμοποιείται στα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως φυτά, ορυκτά ή ζώα.

Για την παρασκευή ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου, η ουσία αραιώνεται πρώτα σε αλκοόλη ή νερό. Το διάλυμα στη συνέχεια αναδεύεται (ανακινείται) έντονα για να ενεργοποιηθεί το φάρμακο και να ενισχυθούν οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται πολλές φορές για να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά αραιωμένο φάρμακο, το οποίο στη συνέχεια συσκευάζεται και επισημαίνεται για χρήση.

Η δραστικότητα ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου υποδεικνύεται από την αραίωσή του, με τις υψηλότερες δραστικότητες να είναι περισσότερο αραιωμένες και τις χαμηλότερες δραστικότητες να είναι λιγότερο αραιωμένες. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διατίθενται συνήθως σε διάφορες δραστικότητες, που κυμαίνονται από 6X (αραιωμένο 1:1.000) έως 30C (αραιωμένο 1:100.000.000.000.000).

Η χρήση ιδιαίτερα αραιωμένων φαρμάκων στην ομοιοπαθητική βασίζεται στην αρχή "όμοια θεραπεύει όμοια", η οποία σημαίνει ότι μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα σε ένα υγιές άτομο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παρόμοιων συμπτωμάτων σε ένα άτομο που είναι άρρωστο. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πιστεύεται ότι δρουν διεγείροντας τη θεραπευτική αντίδραση του ίδιου του οργανισμού και χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων, από αλλεργίες και άσθμα έως χρόνιο πόνο και κατάθλιψη.




Post a Comment

0 Comments