ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .Πολωνία πιερόγκι

 


Η Πολωνία έχει μια πλούσια και ποικίλη γαστρονομική παράδοση, με πολλά διαφορετικά πιάτα και συνταγές που θεωρούνται παραδοσιακά. Ορισμένα δημοφιλή παραδοσιακά πιάτα στην Πολωνία περιλαμβάνουν τα πιερόγκι (ζυμαρικά γεμισμένα με κρέας, λαχανικά ή τυρί), το μπίγκος (ένα στιφάδο που παρασκευάζεται με κρέας και λάχανο τουρσί) και το kielbasa (ένα είδος λουκάνικου).

Ακολουθεί μια συνταγή για pierogi, ένα δημοφιλές και παραδοσιακό πολωνικό πιάτο:

Συστατικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα

1 αυγό, χτυπημένο

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

1 φλιτζάνι πουρέ πατάτας

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μαγειρεμένα κρεμμύδια

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο μπέικον

1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/4 φλιτζανιού νερό

Οδηγίες:


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.

Προσθέστε σταδιακά το μείγμα της ξινής κρέμας στο μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1/8 ίντσας.

Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μπισκότων ή το χείλος ενός ποτηριού, κόψτε τη ζύμη σε κύκλους.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τον πουρέ πατάτας, τα κρεμμύδια, το μπέικον, το τυρί, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα πατάτας σε κάθε κύκλο ζύμης και διπλώστε τη ζύμη ώστε να σχηματιστεί σχήμα μισοφέγγαρου.

Τσιμπήστε τις άκρες για να σφραγίσετε τη γέμιση στο εσωτερικό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και το νερό σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε τα πιροσκί στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αναδυθούν στην επιφάνεια.

Αφαιρέστε τα πιερόγκι από την κατσαρόλα και σερβίρετε ζεστά.

Μερικά κοινά συστατικά που μπορεί να χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ξινή κρέμα, αυγά, βούτυρο, πατάτες, κρεμμύδια, μπέικον, τυρί τσένταρ, μαϊντανός, αλάτι και πιπέρι. Μπορεί να μπορείτε να βρείτε αυτά τα συστατικά στο τοπικό σας παντοπωλείο ή μπορείτε να ελέγξετε στο διαδίκτυο για εξειδικευμένα καταστήματα ή διεθνείς αγορές που μπορεί να διαθέτουν πιο συγκεκριμένα πολωνικά συστατικά.

Post a Comment

0 Comments