Πως να φτιαξω Ιταλικο Pepperoni

 


Το πεπερόνι είναι ένα είδος πικάντικου, παστωμένου λουκάνικου που είναι δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρασκευάζεται συνήθως από χοιρινό κιμά και μπαχαρικά, και στη συνέχεια αποξηραίνεται και κόβεται σε λεπτές φέτες. Για να φτιάξετε πεπερόνι στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Συστατικά: 1:

2 κιλά χοιρινό κιμά

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον χοιρινό κιμά, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τον βασιλικό, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσες μερίδες και σχηματίστε κάθε μερίδα σε κούτσουρο.

Τοποθετήστε τους κορμούς σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί και βάλτε τους στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες για να μπορέσουν να ενωθούν οι γεύσεις.

Μετά από 3 ημέρες, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°F.

Τοποθετήστε τους κορμούς πεπερόνι στο φούρνο και ψήστε για 2 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 160°F.

Αφαιρέστε το πεπερόνι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόψτε το πεπερόνι σε λεπτές φέτες και χρησιμοποιήστε το ως επικάλυψη για πίτσες, σάντουιτς ή σαλάτες. Εναλλακτικά, μπορείτε να το κόψετε σε μικρά κομμάτια και να το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε σάλτσες ζυμαρικών, βραστά φαγητά ή άλλα πιάτα. Καλή όρεξη!

Σημείωση: Ο χρόνος ξήρανσης για το πεπερόνι μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντός σας. Αν προτιμάτε πιο ξηρό, πιο σφιχτό πεπερόνι, μπορείτε να κρεμάσετε τους κορμούς σε δροσερό, ξηρό μέρος για να στεγνώσουν για επιπλέον 1-2 εβδομάδες πριν τους κόψετε σε φέτες και τους χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να ελέγξετε αν το πεπερόνι είναι έτοιμο, κόβοντας ένα μικρό κομμάτι και τηγανίζοντάς το σε ένα τηγάνι. Αν έχει ωριμάσει πλήρως, θα είναι σταθερή και δεν θα απελευθερώνει υγρά όταν μαγειρεύεται.

Post a Comment

0 Comments