Πως να φτιαξω Ιταλικο ‘Nduja

 


Η 'Nduja είναι ένα πικάντικο, απλώσιμο λουκάνικο από την περιοχή της Καλαβρίας στην Ιταλία. Παρασκευάζεται από μείγμα χοιρινού κρέατος, πιπεριές τσίλι και μπαχαρικά και παραδοσιακά αλείφεται σε ψωμί ή χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σάλτσες ζυμαρικών και άλλα πιάτα. Για να φτιάξετε 'nduja στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Συστατικά: 1:

2 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 κιλό χοιρινό λίπος, κομμένο σε μικρούς κύβους

2 κουταλιές της σούπας κόκκινες νιφάδες τσίλι

1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το χοιρινό κρέας, το χοιρινό λίπος, τις νιφάδες τσίλι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κιμά και αλέστε το σε μια λεία πάστα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χτυπήσετε το μείγμα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή.

Τοποθετήστε το μείγμα κιμά σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες, ώστε να μπορέσουν να ενωθούν οι γεύσεις.

Μετά από 3 ημέρες, αφαιρέστε την 'nduja από το ψυγείο και αλείψτε την σε ψωμί, χρησιμοποιήστε την ως επικάλυψη για πίτσες ή ζυμαρικά ή προσθέστε την σε σάλτσες ή βραστά για να τους δώσετε μια πικάντικη γεύση. Απολαύστε το!

Σημείωση: Η 'nduja είναι συνήθως αρκετά πικάντικη, οπότε μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα των νιφάδων τσίλι και της πάπρικας ανάλογα με τα γούστα σας. Αν προτιμάτε μια πιο ήπια 'nduja, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα των νιφάδων τσίλι και να χρησιμοποιήσετε γλυκιά πάπρικα αντί για καπνιστή πάπρικα.

Post a Comment

0 Comments