Σαλτσες του Κοσμου. Πως να φτιαξω Nam chim chaeo ,THAILAND

Η Nam chim chaeo είναι μια παραδοσιακή ταϊλανδέζικη σάλτσα που σερβίρεται συχνά με ψητά κρέατα ή λαχανικά. Φτιάχνεται με έναν συνδυασμό γλυκών, ξινών και πικάντικων γεύσεων και συνήθως σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για nam chim chaeo:

Συστατικά: 1:

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό Ταϊλάνδης

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μακρύ κόλιανδρο (προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι (ή ανάλογα με τη γεύση)

3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ψαριού

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τον βασιλικό της Ταϊλάνδης, τον μακρύ κόλιανδρο (αν χρησιμοποιείτε), το σκόρδο και το πιπέρι τσίλι.

Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε το ξύδι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη σάλτσα ψαριού. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρίξτε το μείγμα ξιδιού πάνω από το μείγμα των βοτάνων και ανακατέψτε για να ενωθούν.

Σερβίρετε την nam chim chaeo σε θερμοκρασία δωματίου ως σάλτσα ντιπ για ψητά κρέατα ή λαχανικά. Απολαύστε τα!

Post a Comment

0 Comments