ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Πως να φτιαξω Madeira σαλτσα Γαλλιας

 Η σάλτσα Μαδέρα είναι μια κλασική γαλλική σάλτσα που συνήθως παρασκευάζεται με βάση το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια και το κρασί Μαδέρα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή σάλτσας Madeira στο σπίτι:

Συστατικά: 1:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι κρασί Μαδέρα

1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού κρέατος

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες:


Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά.

Προσθέστε το κρασί Μαδέρα στο τηγάνι και αφήστε το να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το κρασί να μειωθεί στο μισό, περίπου 5-7 λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα Dijon στο τηγάνι και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 10-15 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή με την πρωτεΐνη της επιλογής σας, όπως μοσχάρι, κοτόπουλο ή ψάρι.

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει! Ενημερώστε με αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.


Post a Comment

0 Comments