Πως να φτιαξω Σερβικο Kulen

 


Για να φτιάξετε kulen, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

1,5 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη ή κοιλιά

100 γραμμάρια αλάτι

15 γραμμάρια πάπρικας

15 γρ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

5 g σκόρδο σε σκόνη

5 g (0,2 oz) τριμμένο κύμινο

Φυσικά εντόσθια χοιρινού κρέατος ή φλούδες λουκάνικου

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή κουλέν στο σπίτι:

Κόψτε το χοιρινό κρέας σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Προσθέστε στο μπολ το αλάτι, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και τους σπόρους κύμινου και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν.

Τοποθετήστε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε το μέχρι να γίνει λεπτός κιμάς το χοιρινό κρέας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κιμάμυλο για να αλέσετε το μείγμα.

Γεμίστε το μείγμα στα περιβλήματα γουρουνιού ή στις φλούδες λουκάνικου, χρησιμοποιώντας έναν γεμιστήρα λουκάνικου ή με το χέρι. Δένετε τις άκρες του λουκάνικου για να το σφραγίσετε.

Κρεμάστε το λουκάνικο σε καλά αεριζόμενο, δροσερό μέρος για να στεγνώσει για τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες. Το λουκάνικο θα πρέπει να γυρίζεται τακτικά για να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη ξήρανση.

Αφού στεγνώσει το λουκάνικο, είναι έτοιμο να καταναλωθεί ως έχει ή να ψηθεί στη σχάρα ή να τηγανιστεί. Μπορεί επίσης να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί ως μέρος μιας πιατέλας αλλαντικών ή να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε άλλα πιάτα.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φρέσκα, υψηλής ποιότητας υλικά και να ακολουθείτε τις κατάλληλες οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων όταν φτιάχνετε λουκάνικα στο σπίτι. Φροντίστε να καθαρίζετε καλά όλο τον εξοπλισμό και τις επιφάνειες πριν και μετά τη χρήση και να χειρίζεστε προσεκτικά το κρέας για να αποφύγετε τη μόλυνση.

Post a Comment

0 Comments