ΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .Αλβανια Kashkaval

 


Το Kashkaval είναι ένα είδος τυριού που είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή μείγμα πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος και παλαιώνεται για αρκετούς μήνες για να αναπτύξει τη γεύση του. Για να φτιάξετε το kashkaval, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

4 γαλόνια πρόβειο γάλα ή μείγμα πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος.

1 πακέτο καλλιέργειας εκκίνησης για την παρασκευή τυριού

Ρένετ (είτε σε υγρή μορφή είτε σε μορφή δισκίων)

Αλάτι

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή kashkaval:

Ζεστάνετε το γάλα στους 30°C (86°F) και προσθέστε την καλλιέργεια εκκίνησης. Ανακατέψτε καλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η καλλιέργεια.

Προσθέστε την πυτιά στο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι η πυτιά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη.

Αφήστε το μείγμα να παραμείνει ανενόχλητο για περίπου μία ώρα ή έως ότου το τυρόπηγμα σχηματίσει μια στερεή μάζα.

Κόψτε το τυρόπηγμα σε μικρούς κύβους χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη τυροπήγματος.

Ζεσταίνετε σιγά σιγά το τυρόπηγμα στους 38°C (100°F), ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τη συσσωμάτωση του τυροπήγματος.

Μόλις το τυρόπηγμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίζετε τον ορό γάλακτος (το υγρό μέρος του τυροπήγματος).

Πιέστε το τυρόπηγμα σε μια φόρμα, φροντίζοντας να κατανέμετε ομοιόμορφα το τυρόπηγμα και να απομακρύνετε τυχόν θύλακες αέρα.

Αφήστε το τυρί να ωριμάσει για τουλάχιστον δύο μήνες. Όσο περισσότερο ωριμάζει το τυρί, τόσο πιο δυνατό και γευστικό θα γίνει.

Μόλις το τυρί φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο παλαίωσης, είναι έτοιμο να κοπεί σε φέτες και να καταναλωθεί. Απολαύστε το!

Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι απλώς ένας βασικός οδηγός και υπάρχουν πολλές παραλλαγές για το πώς να φτιάξετε το κασκαβάλ. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε ελαφρώς τη συνταγή ανάλογα με τα συγκεκριμένα υλικά και τον εξοπλισμό που διαθέτετε.

Post a Comment

0 Comments