Πως να φτιαξω ινδιανικο Jerky

 




Το Jerky είναι ένα είδος τροφίμου που παρασκευάζεται με την αποξήρανση λωρίδων κρέατος προκειμένου να διατηρηθεί. Η λέξη "jerky" προέρχεται από τη λέξη ch'arki της Quechua, που σημαίνει "αποξηραμένο, αλατισμένο κρέας". Το Jerky παρασκευάζεται συνήθως από άπαχα κομμάτια κρέατος, όπως μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο, και καρυκεύεται με ένα μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων πριν αποξηρανθεί.

Το Jerky είναι δημοφιλές ως σνακ επειδή είναι φορητό, εύκολο στην αποθήκευση και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή για άτομα που αναζητούν ένα γρήγορο, ικανοποιητικό σνακ. Το Jerky απολαμβάνεται συχνά μόνο του ως σνακ, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πιάτα όπως σαλάτες, σάντουιτς και τηγανητά.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε το jerky, και τα συγκεκριμένα συστατικά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του κρέατος που χρησιμοποιείται και το επιθυμητό γευστικό προφίλ. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η παρασκευή του jerky περιλαμβάνει την κοπή του κρέατος σε λεπτές λωρίδες, τη μαρινάρισή του σε ένα μείγμα καρυκευμάτων και υγρών και, στη συνέχεια, την ξήρανσή του προκειμένου να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση αφυγραντήρα, φούρνου ή κρεμώντας το κρέας σε καλά αεριζόμενο χώρο. Μόλις το αποξηραμένο κρέας στεγνώσει, μπορείτε να το απολαύσετε ως σνακ ή να το αποθηκεύσετε για μεταγενέστερη χρήση.

Για να φτιάξετε jerky, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα. Πρώτον, θα πρέπει να επιλέξετε το είδος του κρέατος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το jerky σας. Αυτό μπορεί να είναι βοδινό, χοιρινό. Μόλις επιλέξετε το κρέας, θα πρέπει να το κόψετε σε λεπτές λωρίδες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κόβοντας το κρέας σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή χρησιμοποιώντας έναν κόφτη κρέατος.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να μαρινάρετε το κρέας σε ένα μείγμα καρυκευμάτων και υγρών. Αυτό θα προσθέσει γεύση στο αποξηραμένο κρέας και θα βοηθήσει στη συντήρησή του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαρινάδα από κατάστημα ή να δημιουργήσετε τη δική σας χρησιμοποιώντας συστατικά όπως σάλτσα σόγιας, σάλτσα Worcestershire, καστανή ζάχαρη και μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι και μαύρο πιπέρι.

Αφού μαρινάρετε το κρέας, θα πρέπει να το στεγνώσετε. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα. Μπορείτε επίσης να στεγνώσετε το κρέας στο φούρνο σας, στον ήλιο ή κρεμώντας το σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο.

Μόλις το κρέας στεγνώσει και φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο σκληρότητας, μπορείτε να απολαύσετε το σπιτικό σας jerky! Να θυμάστε ότι το σωστά φτιαγμένο jerky θα διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες, αν αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος.


Post a Comment

0 Comments