Πως φτιαχνω βαμα προπολης και τα οφελη της

Η πρόπολη είναι μια ρητινώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες και χρησιμοποιείται για να σφραγίζει ρωγμές και κενά στην κυψέλη. Έχει σκούρα, κολλώδη σύσταση και χρησιμοποιείται συχνά ως φυσική βαφή. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή βαφής πρόπολης:


Συστατικά: 1:


1 κουταλιά της σούπας πρόπολη

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Οδηγίες χρήσης: Χρησιμοποιήστε την πρόπολη για να φτιάξετε το μείγμα με την πρόπολη:


Σε μια μικρή κατσαρόλα, φέρτε σε βρασμό 1 φλιτζάνι νερό.

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας πρόπολη στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως η πρόπολη στο νερό.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σουρώστε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο λεπτών ματιών για να αφαιρέσετε τυχόν αδιάλυτα κομμάτια πρόπολης.

Για να χρησιμοποιήσετε τη βαφή, απλά απλώστε την στο ύφασμα ή το υλικό που θέλετε να χρωματίσετε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή σφουγγάρι. Η βαφή θα στεγνώσει σε ένα σκούρο, κοκκινωπό-καφέ χρώμα.


Η πρόπολη έχει μια σειρά από πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως:

Αντιμικροβιακή δράση: Η πρόπολη έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, γεγονός που μπορεί να την καταστήσει αποτελεσματική στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόπολη μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη δράση, γεγονός που μπορεί να την καταστήσει χρήσιμη στη διαχείριση ορισμένων καταστάσεων υγείας, όπως οι αλλεργίες και το άσθμα.

Επούλωση πληγών: Η πρόπολη θεωρείται ότι έχει ιδιότητες επούλωσης πληγών και μπορεί να είναι χρήσιμη στην προώθηση της επούλωσης κοψιμάτων και γρατζουνιών.

Στοματική υγεία: Η πρόπολη χρησιμοποιείται συχνά σε φυσικά προϊόντα στοματικής φροντίδας, καθώς πιστεύεται ότι έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τις ασθένειες των ούλων και τις κοιλότητες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα σχετικά με τα πιθανά οφέλη της πρόπολης για την υγεία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά της. Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε πρόπολη για τα πιθανά οφέλη της για την υγεία, καλό είναι να μιλήσετε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν το κάνετε.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Ποια ειναι τα οφελη απο την καταναλωση γυρης και βασιλικου πολτου.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments