Πως φτιαχνω στο σπιτι μεθανιο (βιοαεριο)

Γενικά δεν συνιστάται η προσπάθεια παρασκευής μεθανίου στο σπίτι, καθώς η διαδικασία περιλαμβάνει το χειρισμό δυνητικά επικίνδυνων υλικών και αερίων και μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν γίνει σωστά. Το μεθάνιο είναι ένα εύφλεκτο αέριο που μπορεί να αναφλεγεί και να εκραγεί εάν συσσωρευτεί σε υψηλές συγκεντρώσεις και μπορεί επίσης να είναι τοξικό εάν εισπνευστεί σε μεγάλες ποσότητες.

Το μεθάνιο παράγεται φυσικά μέσω της διαδικασίας της αναερόβιας χώνευσης, η οποία συμβαίνει όταν οργανική ύλη διασπάται απουσία οξυγόνου. Μια κοινή μέθοδος για την παραγωγή μεθανίου στο σπίτι είναι η χρήση ενός χωνευτήρα βιοαερίου, ο οποίος είναι ένα σφραγισμένο δοχείο που χρησιμοποιεί βακτήρια για να διασπάσει τα οργανικά απόβλητα και να παράγει μεθάνιο.

Για να παράγετε μεθάνιο στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν χωνευτήρα βιοαερίου, θα πρέπει να συγκεντρώσετε οργανικά απόβλητα, όπως υπολείμματα τροφίμων ή κοπριά ζώων, και να τα προσθέσετε στον χωνευτήρα μαζί με νερό και μια καλλιέργεια εκκινητών βακτηρίων που παράγουν μεθάνιο. Τα οργανικά απόβλητα θα διασπαστούν απουσία οξυγόνου και τα βακτήρια θα παράγουν μεθάνιο ως υποπροϊόν της διαδικασίας χώνευσης. Το μεθάνιο μπορεί στη συνέχεια να συλλεχθεί και να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για το μαγείρεμα ή τη θέρμανση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την παραγωγή μεθανίου στο σπίτι και να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού, όπως γάντια και γυαλιά, και την τήρηση όλων των οδηγιών και κατευθυντήριων γραμμών που παρέχονται με τον χωνευτή βιοαερίου. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να παράγετε με ασφάλεια μεθάνιο στο σπίτι, είναι καλύτερο να ζητήσετε καθοδήγηση από έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία.

Αν ολα τα παραπανω εγιναν απολυτα κατανοητα και για λογους πληροφοριας μονο τοτε..

Η παραγωγή μεθανίου στο σπίτι (βιοαέριο) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το ενεργειακό σας κόστος και να βοηθήσετε το περιβάλλον. Η διαδικασία παραγωγής βιοαερίου περιλαμβάνει τη χρήση της αναερόβιας χώνευσης, η οποία είναι μια διαδικασία που διασπά την οργανική ύλη απουσία οξυγόνου. Η διαδικασία αυτή παράγει μεθάνιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή καυσίμου. 

Το πρώτο βήμα για την παραγωγή βιοαερίου είναι η κατασκευή ενός χωνευτήρα. Πρόκειται για ένα σφραγισμένο δοχείο που έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί την οργανική ύλη που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του βιοαερίου. Ο χωνευτήρας θα πρέπει να είναι κατασκευασμένος από ένα υλικό που είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αντέχει την πίεση που δημιουργείται κατά τη διαδικασία της χώνευσης. Μόλις κατασκευαστεί ο χωνευτήρας, θα πρέπει να γεμίσει με οργανική ύλη, όπως απόβλητα τροφίμων, κοπριά ζώων ή άλλο οργανικό υλικό. 

Το επόμενο βήμα είναι η προσθήκη των βακτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν για τη διάσπαση της οργανικής ύλης. Αυτά τα βακτήρια βρίσκονται συνήθως στο έδαφος και μπορούν να προστεθούν στον χωνευτήρα με τη μορφή πολτού. Τα βακτήρια θα αρχίσουν να διασπούν την οργανική ύλη και να παράγουν μεθάνιο. 

Μόλις προστεθούν τα βακτήρια στον χωνευτή, ο χωνευτής θα πρέπει να σφραγιστεί και να αφεθεί να παραμείνει για μερικές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα βακτήρια θα συνεχίσουν να διασπούν την οργανική ύλη και να παράγουν μεθάνιο. 

Μόλις παραχθεί το μεθάνιο, μπορεί να συλλεχθεί και να χρησιμοποιηθεί ως πηγή καυσίμου. Αυτό μπορεί να γίνει με τη σύνδεση ενός σωλήνα στον χωνευτή και τη διοχέτευσή του σε ένα δοχείο αποθήκευσης. Το μεθάνιο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως για την τροφοδοσία μιας γεννήτριας ή τη θέρμανση ενός σπιτιού. 

Η παραγωγή βιοαερίου στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσετε το ενεργειακό σας κόστος και να βοηθήσετε το περιβάλλον. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του σπιτιού σας.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως εβγαζαν οι αρχαιοι τον χαλκο απο την πετρα.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments