Πως να κανω απο πετρα υδραργυρο ,cinnabar ore - Κινναβαρίτης

Δεν συνιστάται να επιχειρήσετε να φτιάξετε πέτρα υδραργύρου ή μετάλλευμα κιννάβαρι στο σπίτι, καθώς και οι δύο ουσίες περιέχουν τοξικά βαρέα μέταλλα και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Ο υδράργυρος, ειδικότερα, είναι ένα εξαιρετικά τοξικό μέταλλο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές νευρολογικές βλάβες και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας σε περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής. Ο χειρισμός υδραργύρου ή ουσιών που περιέχουν υδράργυρο απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση και προστατευτικό εξοπλισμό και θα πρέπει να γίνεται μόνο σε ελεγχόμενο εργαστηριακό περιβάλλον.

Το κιννάβαρι είναι ένα φυσικό ορυκτό που αποτελεί το κύριο μετάλλευμα του υδραργύρου. Πρόκειται για ένα φωτεινό κόκκινο, κρυσταλλικό ορυκτό που σχηματίζεται μέσω της καταβύθισης θειούχου υδραργύρου (HgS) από θερμά, όξινα γεωθερμικά ρευστά. Το κιννάβαρι μπορεί να εξορύσσεται από κοιτάσματα σε ορισμένα μέρη του κόσμου, αλλά δεν είναι ασφαλές για τα άτομα να επιχειρήσουν να το εξορύξουν ή να το επεξεργαστούν.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τον υδράργυρο ή το κιννάβαρι, συνιστάται να το κάνετε σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως ένα εργαστήριο ή μια αίθουσα διδασκαλίας, και να ακολουθείτε όλες τις προφυλάξεις και οδηγίες ασφαλείας. Δεν είναι ασφαλές να χειρίζεστε ή να πειραματίζεστε με αυτές τις ουσίες μόνοι σας.

Η παρασκευή της πέτρας του υδραργύρου ή του μεταλλεύματος του κιννάβαρου είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή. Το πρώτο βήμα είναι η απόκτηση μεταλλεύματος κιννάβαρι, το οποίο είναι ένα φυσικό μετάλλευμα που περιέχει υδράργυρο. Μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όπως στην Ισπανία, την Κίνα και το Μεξικό. Μόλις αποκτήσετε το μετάλλευμα, πρέπει να το θερμάνετε για να απελευθερωθεί ο υδράργυρος. Αυτό μπορεί να γίνει σε κλίβανο ή σε ένα δοχείο πάνω από τη φωτιά. Το μετάλλευμα πρέπει να θερμανθεί μέχρι να μετατραπεί σε ένα κόκκινο υγρό, το οποίο είναι ο υδράργυρος

Μόλις απελευθερωθεί ο υδράργυρος, πρέπει να συλλεχθεί. Αυτό μπορεί να γίνει χύνοντας τον υγρό υδράργυρο σε ένα δοχείο και αφήνοντάς τον να κρυώσει. Μόλις ο υδράργυρος κρυώσει, μπορεί να χυθεί σε ένα ρηχό πιάτο και να αφεθεί να εξατμιστεί. Καθώς ο υδράργυρος εξατμίζεται, θα σχηματίσει ένα στερεό, το οποίο είναι η πέτρα υδραργύρου ή το μετάλλευμα κιννάβαρι. 

Το τελικό βήμα είναι να αποθηκεύσετε την πέτρα υδραργύρου σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της πέτρας και θα διασφαλίσει ότι δεν θα μολυνθεί με άλλες ουσίες. Μόλις η πέτρα αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως σε κοσμήματα ή για ιατρικούς σκοπούς.


Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως μπορω να κανω αποσταξη στο σπιτι μου.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments