Πως μπορω να φτιαξω τουρσι μακρας διαρκεια?

 Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε ένα τουρσί μακράς διαρκείας:



Επιλέξτε φρέσκα, σταθερά προϊόντα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα τουρσιά σας θα είναι τραγανά και θα έχουν καλή υφή.

Αποστειρώστε τα βάζα και τα καπάκια σας. Πλύνετε τα βάζα και τα καπάκια σε ζεστό, σαπουνόνερο και στη συνέχεια ξεπλύντε τα καλά. Τοποθετήστε τα βάζα και τα καπάκια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά για να αποστειρωθούν.

Ετοιμάστε το διάλυμα τουρσίματος. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για διαλύματα τουρσίματος, αλλά μια βασική συνταγή περιλαμβάνει ξύδι, νερό, αλάτι και ζάχαρη. Φέρτε το διάλυμα σε βρασμό και, στη συνέχεια, αποσύρετε το από τη φωτιά.

Συσκευάστε τα προϊόντα στα βάζα. Βάλτε τα προϊόντα σφιχτά στα βάζα, αφήνοντας περίπου 1/2 ίντσα κενό στο πάνω μέρος κάθε βάζου.

Περιχύστε τα προϊόντα με το διάλυμα τουρσίματος. Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα καλύπτονται πλήρως από το διάλυμα.

Σκουπίστε το χείλος των βάζων με ένα καθαρό πανί για να απομακρύνετε τυχόν διαρροές ή υπολείμματα.

Τοποθετήστε τα καπάκια στα βάζα και σφίξτε τα καλά.

Επεξεργαστείτε τα βάζα. Τοποθετήστε τα βάζα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και επεξεργαστείτε τα για τον συνιστώμενο χρόνο (συνήθως περίπου 10 λεπτά για μικρά έως μεσαίου μεγέθους βάζα).

Αφαιρέστε τα βάζα από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν.

Αποθηκεύστε τα τουρσιά σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Τα σωστά κονσερβοποιημένα τουρσιά θα διατηρηθούν για αρκετούς μήνες έως ένα χρόνο.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως επισκευάζω παλιά, σκουριασμένα σίδερα σε οικοδομές ; Τι υλικά χρειάζομαι και ποια εργαλεία;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments