Πώς μπορώ να διακρίνω τους αρνητικούς ανθρώπους; Πώς προστατευομαι ;

Μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνετε τους αρνητικούς ανθρώπους, καθώς η αρνητική συμπεριφορά μπορεί να πάρει πολλές μορφές και μπορεί να μην είναι πάντα άμεσα εμφανής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κοινά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος μπορεί να είναι αρνητική επιρροή στη ζωή σας:

Παραπονιούνται συχνά ή εστιάζουν στις αρνητικές πτυχές των καταστάσεων.

Μπορεί να είναι επικριτικοί με εσας ή να εχουν αρνητικη κριτικη απέναντι στους άλλους ή να ασχολούνται με κουτσομπολιά.

Μπορεί να εχουν αντισταση στην αλλαγή ή στις νέες ιδέες.

Μπορεί να είναι απαισιόδοξοι ή να αντιστέκονται στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα.

Μπορεί να είναι εξουθενωτικοι ή εξαντλητικοί στην παρέα τους, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε εξουθενωμενοι ή εξαντλημένοι μετά την αλληλεπίδραση μαζί τους.

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους αρνητικούς ανθρώπους, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες στρατηγικές:

Θέστε όρια: Επικοινωνήστε με σαφήνεια τις ανάγκες και τα όριά σας και μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να περνάτε χρόνο με ανθρώπους που είναι σταθερά αρνητικοί ή δεν σας υποστηρίζουν.

Εξασκηθείτε στην αυτοφροντίδα: Φροντίστε να δίνετε προτεραιότητα στη δική σας ευημερία και να κάνετε διαλείμματα από τους αρνητικούς ανθρώπους όταν χρειάζεται.

Αναζητήστε υποστηρικτικές σχέσεις: Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς, υποστηρικτικούς ανθρώπους που σας ανεβάζουν και σας εμπνέουν.

Εξασκηθείτε στη θετική σκέψη: Εργαστείτε για την καλλιέργεια μιας θετικής νοοτροπίας και στάσης, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις αρνητικές επιρροές στη ζωή σας.

Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια: Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τις αρνητικές επιδράσεις κάποιου ατόμου στη ζωή σας, σκεφτείτε να ζητήσετε υποστήριξη από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε στρατηγικές αντιμετώπισης και να σας υποστηρίξουν στην πραγματοποίηση θετικών αλλαγών.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως μπορω να φτιαξω ξυλοσομπα μονος μου;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΥΓΕΙΑ

Post a Comment

0 Comments