Πώς να εξοικονομήσετε κόστος θέρμανσης με αυτές τις συμβουλές οικιακής μόνωσης DIY

 


Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα σε κάθε σπίτι είναι το κόστος θέρμανσης και ψύξης. Καθώς ο καιρός κρυώνει, οι λογαριασμοί θέρμανσης είναι πιθανό να αρχίσουν να ανεβαίνουν. Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τις δαπάνες θέρμανσης με μερικές απλές συμβουλές μόνωσης σπιτιού DIY.

Ελέγξτε τα παράθυρα και τις πόρτες σας για ρεύματα αέρα. Μία από τις μεγαλύτερες πηγές απώλειας θερμότητας σε κάθε σπίτι είναι μέσω κενών και ρωγμών γύρω από παράθυρα και πόρτες. Για να ελέγξετε για ρεύματα, κρατήστε ένα αναμμένο κερί κοντά στις άκρες των παραθύρων και των θυρών σας. Αν η φλόγα τρεμοπαίζει ή σβήνει, έχετε ρεύμα. Για να σφραγίσετε τα ρεύματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καιρικές ταινίες ή καλαφάτισμα.

Τοποθετήστε μόνωση στη σοφίτα σας. Μια καλά μονωμένη σοφίτα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο κόστος θέρμανσής σας. Αν η σοφίτα σας δεν είναι ήδη μονωμένη ή αν η μόνωση είναι παλιά και φθαρμένη, σκεφτείτε να προσθέσετε περισσότερη μόνωση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη μόνωση μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία να το κάνει για εσάς.

Χρησιμοποιήστε στοπ για τα ρεύματα στα παράθυρα και τις πόρτες. Οι τάπες ρεύματος είναι απλές και φθηνές συσκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σφραγίσετε τα κενά γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα. Είναι συνήθως κατασκευασμένα από ύφασμα ή αφρό και μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα από οποιονδήποτε.

Εγκαταστήστε παράθυρα και πόρτες καταιγίδας. Τα παράθυρα και οι πόρτες καταιγίδας παρέχουν ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το σπίτι σας ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Είναι σχετικά φθηνά και μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα από τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Χρησιμοποιήστε μεμβράνη παραθύρων. Η μεμβράνη παραθύρων είναι μια λεπτή, διαφανής μεμβράνη που μπορείτε να εφαρμόσετε στα παράθυρά σας για να παρέχετε ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης. Είναι σχετικά φθηνή και εύκολη στην εγκατάσταση και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απώλειας θερμότητας μέσω των παραθύρων σας.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές μόνωσης DIY για το σπίτι, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τις δαπάνες θέρμανσης και να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό και άνετο όλο το χειμώνα.

Post a Comment

0 Comments