Η DIY θερμάστρα από αδειες κονσερβες , επείγουσα θέρμανση - λυση- πώς μπορώ να το κάνωΓια να φτιάξετε μια DIY θερμάστρα από κονσέρβες, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Δύο άδεια και καθαρά κουτιά του ίδιου μεγέθους.
ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι
Λίγη άμμο ή χαλίκι
έναν αναπτήρα ή σπίρτα
Μικρά ξύλα ή κλαδιά
Ξηρά φύλλα ή εφημερίδα
Για να φτιάξετε τη θερμάστρα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι ή το ψαλίδι για να κόψετε και τα δύο κουτιά στη μέση κατά μήκος.

Γεμίστε το κάτω μισό του ενός από τα κουτιά με άμμο ή χαλίκι.
Τοποθετήστε το άλλο δοχείο πάνω από αυτό με την άμμο, έτσι ώστε τα ανοιχτά άκρα να είναι αντικριστά.

Χρησιμοποιήστε τα ξύλα ή τα κλαδιά για να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα για το καύσιμο (τα φύλλα ή την εφημερίδα) στο εσωτερικό του πάνω κουτιού.

Τοποθετήστε το καύσιμο πάνω στην πλατφόρμα και ανάψτε το με τον αναπτήρα ή τα σπίρτα.

Καθώς το καύσιμο καίγεται, θα θερμάνει τον αέρα μέσα στο πάνω δοχείο. Ο θερμαινόμενος αέρας θα ανέβει και θα διαφύγει από τις τρύπες στο πάνω μέρος του δοχείου, δημιουργώντας ένα ρεύμα που θα τροφοδοτήσει περισσότερο αέρα στο κάτω δοχείο, όπου θα θερμανθεί από την άμμο ή το χαλίκι.

Αυτή η θερμάστρα DIY μπορεί να παρέχει θερμότητα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ανάγκης, αλλά δεν αποτελεί μόνιμη λύση θέρμανσης.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται με προσοχή για να αποφεύγεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς. 

 Η μεθανόλη και η βιομεθανόλη είναι και τα δύο πιθανά καύσιμα για μια αυτοσχέδια θερμάστρα από κουτιά.

 Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση οποιουδήποτε από αυτά τα καύσιμα σε μια αυτοσχέδια θερμάστρα. Η μεθανόλη και η βιομεθανόλη είναι εξαιρετικά εύφλεκτες και μπορεί να είναι επικίνδυνες αν δεν τις χειριστείτε σωστά. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ξηρά φύλλα ή εφημερίδες ως καύσιμο για αυτό το είδος θερμάστρας, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά. 

 Απο την αλλη αν δειξουμε ωριμοτητα και χρησιμοποιησουμε και καποιες εξτρα ασφαλειες ειναι δυνατον να φτιαξουμε πολυ καλη θερμαστρα με αυτο το καυσιμο , παντα ομως με υπευθυνοτητα και προσοχη απο μερους μας και γνωριζοντας τα ρισκα που παιρνουμε 

 Το βιντεο παρακατω δειχνει ακριβως πως μπορουμε να σχεδιασουμε - δημιουργησουμε μια θερμαστρα που μπορει να καιει ευφλεκτα υλικα !
 

Post a Comment

0 Comments