Τυρια Του Κοσμου .Πως να φτιαξω Cremoso cheese Αργεντινης

 


Η παρασκευή τυριού cremoso στο σπίτι απαιτεί μερικά ειδικά συστατικά και εξοπλισμό, όπως θερμόμετρο, τυρομάντηλο και πυτιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικό τυρί cremoso:

Συστατικά: 1:

1 γαλόνι πλήρες γάλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μεσόφιλη καλλιέργεια

1/4 κουταλάκι του γλυκού χλωριούχο ασβέστιο (προαιρετικά)

1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρή πυτιά

1/2 φλιτζάνι κρύο νερό

τυρομάντιλο

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα στους 90°F. Ανακατέψτε τη μεσόφιλη καλλιέργεια και το χλωριούχο ασβέστιο (εάν χρησιμοποιείτε).

Διαλύστε την πυτιά στο κρύο νερό και προσθέστε την στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν.

Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 12-24 ώρες, μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί ένα τυρόπηγμα.

Στρώστε ένα σουρωτήρι με τυρομάντιλο και τοποθετήστε το πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Αδειάστε προσεκτικά το τυρόπηγμα στο σουρωτήρι. Δέστε τις άκρες του τυρομάντηλου μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια μπάλα και κρεμάστε τη μπάλα πάνω από το μπολ για να στραγγίξει για 12-24 ώρες.

Μόλις το τυρί στραγγίξει και αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση, μεταφέρετε το σε ένα δοχείο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Σημείωση: Αυτή η συνταγή παράγει ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί που είναι παρόμοιο σε υφή με ένα τυρί κρέμα ή brie. Αν προτιμάτε ένα πιο σφιχτό τυρί, μπορείτε να προσαρμόσετε το χρόνο στράγγισης για να επιτύχετε την επιθυμητή συνοχή.

Post a Comment

0 Comments