Πως μπορω να φτιαξω Bresaola

 


Η μπρεσαόλα είναι ένα είδος ιταλικού αλλαντικού που παρασκευάζεται από μοσχαρίσιο κρέας που έχει αποξηρανθεί στον αέρα και παλαιωθεί για αρκετούς μήνες. Συνήθως σερβίρεται σε λεπτές φέτες ως ορεκτικό ή πάνω σε σαλάτα.


Για να φτιάξετε μπρεσαόλα στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:


1,5-2 κιλά (3-4 κιλά) μοσχαρίσιο μάτι ή φιλέτο

4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας μούρα αρκεύθου

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο

Αρχικά, ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τα μούρα αρκεύθου, τη σκόνη σκόρδου και το δεντρολίβανο μαζί σε ένα μπολ. Τρίψτε με αυτό το μείγμα όλο το μοσχαρίσιο κρέας, φροντίζοντας να το καλύψετε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε μια μεγάλη σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα ή δοχείο και αφήστε το να ωριμάσει στο ψυγείο για 7-10 ημέρες, γυρίζοντάς το κάθε δύο ημέρες για να διασφαλίσετε ότι θα ωριμάσει ομοιόμορφα.


Μετά το πέρας της περιόδου ωρίμανσης, αφαιρέστε το μοσχάρι από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 120 C (250 F) και τοποθετήστε το μοσχάρι σε μια σχάρα σε ένα ταψί ψησίματος. Ψήστε το μοσχάρι για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 55-60 C (130-140 F).


Μόλις ψηθεί το μοσχαρίσιο κρέας, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες και το σερβίρετε με σαλάτα ή ως ορεκτικό. Η μπρεσαόλα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη έως και ένα μήνα.


Post a Comment

0 Comments