Πως να φτιαξω Bògoǫ αποξηραμενο κρεας των Ινουίτ.



 Το Bògoǫ είναι ένα παραδοσιακό σνακ των Ινουίτ που παρασκευάζεται από λωρίδες αποξηραμένου καριμπού ή άλλου κρέατος θηραμάτων. Αποτελεί βασική τροφή στη διατροφή των Ινουίτ και χρησιμοποιείται συχνά ως φορητή πηγή τροφής κατά τη διάρκεια του κυνηγιού και άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Για να φτιάξετε το bògoǫ στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

500 γραμμάρια καριμπού ή άλλο κρέας κυνηγιού, όπως ελαφιού ή ελαφιού

2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή bògoǫ:

Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 5 mm (0,2 ίντσες).

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλάτι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιείτε).

Τοποθετήστε τις φέτες κρέατος σε ένα ρηχό πιάτο και καλύψτε τις με το μείγμα καρυκευμάτων, φροντίζοντας να καλύψετε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές των φέτες.

Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και μαρινάρετε το κρέας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 80°C (175°F). Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τοποθετήστε τις φέτες κρέατος στο προετοιμασμένο ταψί σε μονή στρώση, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ κάθε φέτας.

Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και στεγνώστε το κρέας για 4-6 ώρες ή μέχρι οι φέτες να είναι στεγνές και σκληρές.

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το μπολγκοῦ να κρυώσει εντελώς. Το bògoǫ είναι τώρα έτοιμο να σερβιριστεί ως σνακ ή να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές.

Σημείωση: Αν δεν έχετε φούρνο, μπορείτε επίσης να στεγνώσετε το κρέας κρεμώντας τις φέτες σε ένα στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος, όπως μια σκεπαστή βεράντα ή ένα γκαράζ. Το κρέας θα πρέπει να προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως και να το γυρίζετε τακτικά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη ξήρανση. Ο χρόνος ξήρανσης εξαρτάται από την υγρασία και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξήρανσης, αλλά θα πρέπει να χρειαστούν τουλάχιστον μερικές ημέρες για να στεγνώσει πλήρως.

Post a Comment

0 Comments