Πώς να μετρήσετε τις κουρτίνες

 


Για να μετρήσετε τις κουρτίνες, θα χρειαστείτε μια μετροταινία και ένα σημειωματάριο ή χαρτί για να καταγράψετε τις μετρήσεις σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Μετρήστε το πλάτος του παραθύρου: Χρησιμοποιήστε τη μεζούρα για να μετρήσετε την απόσταση από τη μία πλευρά του πλαισίου του παραθύρου στην άλλη. Καταγράψτε αυτή τη μέτρηση ως πλάτος.

Μετρήστε το μήκος του παραθύρου: Χρησιμοποιήστε τη μεζούρα για να μετρήσετε την απόσταση από την κορυφή του πλαισίου του παραθύρου έως το κάτω μέρος. Καταγράψτε αυτή τη μέτρηση ως μήκος.

Καθορίστε το επιθυμητό μήκος των κουρτινών: Αποφασίστε πόσο μήκος θέλετε να έχουν οι κουρτίνες. Τα πιο συνηθισμένα μήκη είναι τα μήκη δαπέδου, τα οποία κρέμονται μέχρι το πάτωμα- τα μήκη πηχάκι, τα οποία κρέμονται μέχρι το περβάζι του παραθύρου- και τα μήκη καφετέριας, τα οποία κρέμονται περίπου μέχρι τη μέση του παραθύρου.

Μετρήστε το επιθυμητό μήκος των κουρτινών: Χρησιμοποιήστε τη μεζούρα για να μετρήσετε την απόσταση από την κορυφή του πλαισίου του παραθύρου μέχρι το επιθυμητό μήκος των κουρτινών. Καταγράψτε αυτή τη μέτρηση ως το μήκος των κουρτινών.

Προσθέστε πληρότητα: Οι περισσότερες κουρτίνες φαίνονται καλύτερα όταν έχουν τουλάχιστον διπλάσιο πλάτος από το παράθυρο. Για να επιτύχετε αυτή την πληρότητα, πολλαπλασιάστε το πλάτος του παραθύρου επί 2 και προσθέστε αυτόν τον αριθμό στη μέτρηση πλάτους των κουρτινών. Για παράδειγμα, αν το παράθυρο έχει πλάτος 50 ίντσες, οι κουρτίνες πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 150 ίντσες (50 x 2 + 50).

Καταγράψτε τις τελικές μετρήσεις: Καταγράψτε τις τελικές μετρήσεις πλάτους και μήκους για τις κουρτίνες. Χρησιμοποιήστε αυτές τις μετρήσεις για να αγοράσετε ή να κατασκευάσετε τις κουρτίνες.

Post a Comment

0 Comments