Πως μπορω να φτιαξω αυταρκεια λαχανικων και φρουτων μεσα σε διαμερισμα;

 


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά και φρούτα σε ένα διαμέρισμα:

Χρησιμοποιήστε δοχεία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δοχεία, όπως γλάστρες, κουβάδες ή κουτιά παραθύρων, για να καλλιεργήσετε μια ποικιλία λαχανικών και φρούτων στο διαμέρισμά σας. Ορισμένες καλές επιλογές για κηπουρική σε δοχεία περιλαμβάνουν βότανα, ντομάτες, μαρούλια, πιπεριές και φράουλες. Απλά φροντίστε να επιλέξετε δοχεία που έχουν το κατάλληλο μέγεθος για τα φυτά που θέλετε να καλλιεργήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα καλής ποιότητας μείγμα γλάστρας.

Χρησιμοποιήστε υδροπονία: Η υδροπονία είναι μια μέθοδος καλλιέργειας φυτών που χρησιμοποιεί πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά νερό αντί για χώμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό σύστημα υδροπονίας στο διαμέρισμά σας χρησιμοποιώντας δοχεία, νερό και ένα φως ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν δεν έχετε πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο ή αν θέλετε να καλλιεργείτε φυτά όλο το χρόνο.

Χρησιμοποιήστε τον κάθετο χώρο: Εάν δεν έχετε πολύ οριζόντιο χώρο στο διαμέρισμά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κάθετο χώρο για να καλλιεργήσετε φυτά. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση επιτοίχιων γλαστρών ή κρεμαστών καλαθιών. Ορισμένες καλές επιλογές για κάθετη κηπουρική περιλαμβάνουν βότανα, ντομάτες και πιπεριές.

Εξετάστε το ενδεχόμενο της κοινοτικής κηπουρικής: Εάν δεν έχετε χώρο για να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά και φρούτα στο διαμέρισμά σας, μπορείτε να σκεφτείτε να ενταχθείτε σε έναν κοινοτικό κήπο της περιοχής σας. Οι κοινοτικοί κήποι είναι δημόσιοι χώροι όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν για να καλλιεργήσουν τα δικά τους τρόφιμα και να μοιραστούν τους πόρους.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να έχετε έναν επιτυχημένο και αυτάρκη κήπο λαχανικών και φρούτων στο διαμέρισμά σας.

Post a Comment

1 Comments

  1. Τέλειο το άρθρο σας, είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας να τρεφόμαστε σωστά. Στα Praktiker βρήκα τα καλύτερα είδη κηπουρικής (https://www.praktiker.gr/c/eidi-kipourikis-1378) και έφτιαξα το δικό μου θερμοκήπιο στο σπίτι.

    ReplyDelete